29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

22 Nisan 2017, Cumartesi 15:31

TÜRKİYE'DE BAŞARI TORBALI'DA HEZİMET

Oldukça çetin bir referandum sürecini sonunda atlattık. Ama tartışma bitmedi..YSK’nın kendi yasasında yer alan mühürsüz oy zarflarını geçerli sayacağı yönünde yaptığı son dakika açıklaması bir çok iddiayı gündeme getirdi.Şimdi hayır oyu veren bu ülkenin yüzde 49’a yakın bir kitlesi oylarının akıbeti konusunda karamsar..Bu pilav daha çok su götürecek. Bu açık ve net bir gerçek.. Referandum zaten Ohal şartlarında yapıldı..Kim diyebilir ki bu Referandum eşit şartlarda yapıldı diye..Bunu diyen taş olur.. Hayırcı kesime karşı her türlü saldırı baskı yapıldı. Televizyonlarda sabah akşam evet propagandası yapıldı..Hayır propagandası yapanlara saldırılar yapıldı.. Eğer ki evet cephesi kendisine bu kadar güveniyordu neden bu baskılar yapıldı..Buna kimse hayır yapılmadı diyemez..Bular tarihe kara leke olarak geçti.

YSK ŞÜPHELERİ DAĞITMALI

YSK’nın son dakika yaptığı mühürsüz zarfların sayılacağı kararı açık ve net açıklanmadan bu referandum vicdanları rahatlatmayacaktır.. YSK kendi yasasının 98.maddesinde açık ve net şunu söylüyor.. ‘’ Mühürsüz zarflar kullanılmayacak eğer kullanılırsa o oylar geçersiz sayılacaktır..’’ ..Yasaları TBMM yapar..TBMM’nin yaptığı yasaya YSK neden birden bire uymama kararı alıyor? YSK kanunları değiştirerek kendini ne zamandan beri TBMM yerine koymaya başladı?..Bu olay aydınlanmadan bu referandumun üzerine düşen gölge kalkmaz..Bu konu ileride çok tartışılacak..Şunu kimse unutmamalı ; Gerçekler er yada geç ortaya çıkar..Kimse milletin iradesini ipotek altına alacak bir karara imza atamaz..

TORBALI’DA EVET ÇAKILDI

Torbalı’da Referandum sonuçlarını dün sizlerle paylaştık..Torbalı’nın Referandum sonuçlarını çarşamba günkü yazımda derinlemesine analiz edeceğim. Pazar günü sandıktan çıkan yüzde 38 evet ve yüzde 62 hayır oyu ne ifade eder? Manşet manşet yapılan güzellemelere, bu kadar yoğun basın desteğine rağmen evet oylarının neden dibe çakıldığını ve bu çakılmadan kime ne pay düşeceğini irdeleyeceğiz.?Torbalı’da milliyetçi kesimin gerçek lideri kim? Milliyetçi taban Torbalı’da kimin sözünü dinledi ve kimin peşinden gidip mührünü bastı? Torbalı’da yüzde 62 hayır oyunda kimin alınteri var,kim cepten yedi onu da yazacağız..

AŞAĞIDAN BAK 38 YUKARIDAN BAK 38

Şu bir gerçek ki ; Torbalı’da evet bloğu çok büyük bir hezimet yaşamıştır..Ortada duran yüzde 38 oy kimin oyudur? Aşağıdan bak 38 yukarıdan bak 38.. Genel seçimlerin sonuçları ortada..2014 yerel seçimlerinin sonuçları ortada?.En son yazdığım yazıma Torbalı’da ‘’Evet ’’in önlenemez düşüşü başlığını atmıştım..Ve o yazıda evet oylarının yüzde 40 bandının altına düştüğünü ve hayır oylarının yüzde 60 bandını aştığını yazmıştım.. Bu yazıma tepki gösterenler, hadi canım diyenler buyursun Torbalı sonuçlarına baksın. .Halep oradaysa arşın burada…Konuyu Çarşamba günü masaya yatıracağız..Eğer arşınları ölçmeye yetmiyorsa biz ölçeceğiz buyursunlar Çarşamba günkü yazımızı okusunlar!

Yazarın Diğer Yazıları