29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

6 Şubat 2017, Pazartesi 11:05

TTO DENGELERİ VE PERDE ARKASI

Malum Ticaret Odası seçimlerine az bir zaman kaldı. Bu hafta seri yazılar yazıp Ticaret odası seçimi , bu seçim öncesi süreç ile ilgili kulisleri, dengeleri, kapalı kapılar adında konuşanları yazayım istedim.. Zaten önümüzdeki 2 aylık dönemde bol referandum soslu yazılar yazacağız. Ortalık evet hayır ile toza dumana karışmadan Ticaret Odası kulislerini şöyle bir ortaya karışık sizlere sunmak istedim.. Torbalı basınında Ticaret Odası başkan adaylığı için son dönem bazı isimler dillendirilmeye başlandı bile. .Bunların bir kısmı kasıtlı olarak ismi ortaya atılan isimler ...Kamuoyunun tepkisi ne olacak, bu isme kamuoyu nasıl bakıyor, siyasi dengeler bu isime nasıl yaklaşacak diyerek gazlanan isimler bunlar.. Bir de gerçekleşme ihtimali dahi olmayan isimler üfleniyor ki, onlar ile ilgili de birkaç satır da olsa yazacağız.. Ama öncelikle Mevcut Ticaret Odası başkanı Olgun ve AKP içindeki Ticaret odası kulislerini yazalım..

OLGUN’A AKP’DEN YÜKSELEN ELEŞTİRİLER

Mevcut Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun yeni ticaret odası binası ile ve İzmir medyasında sık sık boy göstermesiyle Torbalı’nın medyatik figürleri arasına girdi.. Reklamın iyisi kötüsü olmaz elbette ama bu medyatik tavrı şov amaçlı yorumlayanlarda elbette yok değil.. Bu eleştiriler en çok Olgun’un üyesi olduğu AKP’nin bir kesiminden geliyor.. Yükselen her siyasi figür gibi olgun da bu süreçte bu eleştirilere maruz kalacak. Bunun çaresi yok..AKP kulislerinden bana gelen iddialar AKP içindeki bu kesimin Olgun’un bu medyatik tavrını ileriye yönelik bir karizma parlatma hareketi olarak gördüğü yönünde..

KÜSLÜK BİTTİ Mİ .? YOKSA…..?

Yakın döneme kadar basına kadar yansıyan iddialar Olgun’un özellikle Başkan Görmez ile arasının açık olduğu yönündeydi.. Hatta uzun bir süre Büyük Torbalı Gazetesinin belediyeye girmediği de sık sık konuşuldu.. Bu sürecin Özellikle Adnan Korkmaz ile Olgun arasında yaşandığı iddia edilen bir gerilimin sonuncunda oluştuğunu da neredeyse duymayan kalmadı.. Son dönemde ilişkiler eskisi kadar gerilimli olmasa da, hatta sulh olduğu yönünde bilgiler kamuoyuna uçurulsa da her şey eskisi gibi olur mu..?.. Elbette ki bunu söylemek büyük bir soru işaretinden ibaret..!

KAYA EKİBİ GÖRMEZ EKİBİNE KARŞI

Bunları neden yazdım.?.. Biliyorsunuz Olgun, AKP içinde Atilla Kaya ekibine yakınlığıyla bilinen o ekibin refleksleriyle hareket eden bir isim.. Yaklaşan Ticaret Odası seçimlerinin aday gösterme sürecinde Olgun için bu kilit bir öneme sahip olacak.. AKP Kulislerinden bana ulaşan iddialar Görmez ekibinin Olgun’un adaylığına sıcak bakmayacağı yönünde… Eğer bu iddialar ete kemiğe bürünürse , Olgun’un adaylığına giden yolu Kaya ekibinin olgun isminde ne kadar ısrarcı olacağında aramak gerekir.. Bu ısrar iki ekip arasında bir uzlaşma sağlar mı.?. Yoksa Görmez ekibi köprüleri yakıp, onun dışında kim olursa olsun ama o olmaz kartını açar mı..?. Bunlar denklemin bilinmeyenleri…Görmez ekibinin de Ticaret Odası için saha kenarında ısınma turuna aldığı isim elbet var.. Bunu ikinci yazı da yazacağım…Fakat burada denklemin dışında denklemi etkileyecek başka bir faktör daha var..

ÖLÜMÜ GÖSTERİP SITMAYA RAZI ETMEK

Kimsenin düşünmediği ve dile getirmediği o faktör şu ;Görmez ekibi Olgun ismine direnirse ve direnç sonucunda Kaya ekibi Olgun’un 2019 seçimlerinde Belediye başkan adayı olabilme ihtimalini bile üstü kapalı da olsa dillendirirse denklemin yönü değişebilir mi?.. Ölümü gösterip sıtmaya razı etme tarzı bu çözüm yolu Görmez ekibinde Ticaret Odası başkanlığını stratejik olarak verelim şeklinde bir tutuma yol açar mı.?. Bunlar yakın zaman diliminde netlik kazanacak.. Bekleyip göreceğiz..

ÇARŞAMBA GÜNÜ İKİNCİ YAZI DA NELER OLACAK?

Bugünkü bilgileri mevcut başkan Olgun üstünden ve partisi üstünden vermeye çalıştım.. Elbette ki ticaret odası seçimleri AKP’den ibaret değil.. Benim şahsi görüşüm CHP ve MHP ittifakı ortak bir adayın arkasında güçlü durur ve ortak bir strateji ile hareket ederse ,AKP’nin destekleyeceği aday kim olursa olsun işi çok ama çok zor olacak..

 

O yüzden ;

Kamuoyuna ismi açıklanan eski bir siyasetçi aday olur mu.?

Uzun soy isimli ve uzun cümleler yazan yazarın adaylığı ile ilgili iddialar sadece iddia düzeyinde mi.?

Görmez ekibinin saha kenarında ısındırdığı isim üstünde Kaya ve Görmez ekibi uzlaşma sağlar mı.?

AKP ve CHP’nin ortak bir şekilde destekleyebileceği sürpriz isimler kimler olabilir.? …V

e herkesin adayı olur..Benim olmaz mı.?..Kendi adayımı açıklıyorum.!

BÜTÜN BUNLAR ÇARŞAMBA GÜNÜ KÖŞEMDE OLACAK… -

Yazarın Diğer Yazıları