16 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

6 Temmuz 2017, Perşembe 16:31

TORBALI’YI HALA KÖY GÖREN KAFA

Hastaneyi yazıyoruz. Tutuyoruz elimizde kalıyor. İnsanlar açılışı için bir umut diyerek yakaladıkları yerde bize soruyor. Minibüs sorunu oldu. İnsanların yıllarca kullandıkları ekmek tekneleri ellerinden alındı. Bir kör dövüşüdür gitti. Ne oldu? Bir çözüm oldu mu? İnsanların mağduriyeti giderildi mi? Olay sen ben tarzı kısır bir siyasi tartışmanın içinde boğuldu gitti.

HALK BELEDİYE HİZMETLERİNDEN MEMNUN MU?

Bu ilçe ekonomik birikimini ve enerjisini sorun çözmek için ve hizmet üretmek için kullanamıyor. Hala Torbalı’nın 40 bin -50 bin nüfusunun olduğu taşra kafası ile yaklaşılıyor olaylara. İşin temel sebebi bu aslında. Mevcut belediye yönetiminden de Torbalı’nın büyük çoğunluğu memnun değil. İlk başlarda hayal kırıklığı vardı şimdi artık umutta kalmadı. Bunu bizleri samimi gören Torbalı’nın AKP’lilerinden bize söyleyenlerde var. Hizmet üretme ve sorun çözme noktasında belediye yönetimi sınıfta kaldı. Yönetimin etrafında bulunan bazı kişilerin devamlı övgü dolu haberleri, yazıları bu manzarayı değiştirmiyor..

EKMEK FIRINI DEĞİL YÜRÜYEN MERDİVEN

Buyurun mesela halledilmeyen sorunlar yetmiyormuş gibi büyük tantana ile açılan Şehit Er Ali Çelik alt geçidinin asansörleri pert oldu. Bunun haberini geçen hafta yaptık. Canlı yayın programında da söyledik. Mevcut üst geçidin artık Torbalı’yı sinir hastası yapan asansörü yetmiyormuş gibi bir de alt geçit asansörleri çıktı. Denecek ki ; efendim o asansörler ilçe belediyesinin değil Büyükşehir belediyesinin sorumluluğunda. Doğrudur. Peki sıkıntıyı çeken kim? Torbalı halkı. Halk anlar mı yok o sorumlu değil ama öteki sorumlu. Halk çektiği sıkıntıyı bilir. Torbalı belediyesi baskı yapacak, devamlı zorlayacak ve oraya bir yürüyen merdiven yapılmasını sağlayacak.. Bunun başka yolu yok. İktidar gücü gibi bir güçte var ellerinde. Gerekirse gidilir Büyükşehir’e sen yapamıyorsan biz yapalım denir. O yürüyen merdivende Torbalı’ya kurulur. Yüz bin ekmek üretecek fırın projesi ve kaynağı varsa Torbalı’nın kanayan yarası yürüyen merdiveni yapacak kaynakta vardır.. Bunun masrafı onun yanında devede kulak kalır değil mi ama?

GÖZTEPE'YE ARSA VAR GARAJA YOK MU?

Alın mesela garaj meselesi. Bu da minibüs sorunu gibi toz duman içinde boğulup gitmezse iyidir. Yeni garajı götürdüler Çaybaşı’ya attılar. Burası kocaman bir ovaya yayılan bir ilçe . Üstünde 170 bin nüfus taşıyor. Torbalı’nın merkezine yakın bir yere koymak dururken Selçuk Yolu üstüne götürmek ne kadar doğru? Neden? Efendim orada uygun yer vardı onun için koyduk. Yer yoksa yer üretilsin. Mesela Torbalı’dan bir dünya arsa başka bakanlıklara verilmedi mi? Yakın zamanda Göztepe’ye bile yer verelim denilmedi mi? Garaj gibi merkeze yakın olması geren bir yer için neden bir arsa bulunamıyor? Neden daha modern bir garaj binası inşaatı için kollar sıvanmıyor.? Merkezde kalsa garaj esnafının mağduriyeti de giderilmez mi?

İZMİR’İN EN BÜYÜK KÖYÜ

Torbalı artık 40 binlik ilçe değil. Siyaset dinamikleri bu ilçenin gelişimin gerisinden geliyor. Seçim zamanı bile o mahalleden şu kişi var onun çevresinde şu kadar adam var o kişiyi bağlayalım oylar tamamdır mantığıyla yürüyoruz.. Başta belediye yönetimi ve peşinden oda yönetimleri olmak üzere siyasi gömleklerini ikinci plana koyup hizmet gömleklerini giymek zorunda. Bu gidişle hakikaten 200 bin nüfuslu kocaman bir köy kalmaya mahkum olacağız.

Yazarın Diğer Yazıları