20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

29 Temmuz 2017, Cumartesi 10:54

Ali İmren

TORBALI'NIN CESUR YÜREĞİ ÖVÜNÇ DEMİR

Bir iki haftadır köşe yazarlarının atışmasını takip ediyorum da yerel siyasetin muhalif kanalında ki bu atışmalar genel anlamda iktidara yarar bunu söylemekte yarar var. İşin başındayken bir fotoğrafın haftalarca yorumlanması yanlıştır. Herkes işine baksın. Boşuna demiyorlar işi olmayanlar insanlarla uğraşır diye. Eskiler beni ilgilendirmiyor 10 yıllık Uygur döneminde yaşananlar yapılanlar iyidir kötüdür tartışılır. Ben bugüne ve geleceğe bakarım. Ben gençliğe dinamizme bakarım. Ben 30lu yaşlara gelmiş geleceğe ışık saçan, dinamik atak idealist bir genç genç görüyorum. Övünç Demir. Hatırlayalım Hayır lokmalarını... H

ayırcılar ne yapalım edelim diye tartışırken ;sokağa çıkamazken Torbalı'da İzmir Marşı’nı o çaldırdı. Hayır lokmasını o döktürdü. Hayır platformu ile köşe bucak o gezdi. Hayır platformunun mücadelesi sayesinde Torbalı'da %60 oy Hayır çıktı. Referandum öncesi “ evet çıksa da bu kervan yürür” düşüncesini hiç bir zaman benimsemedi. Diyenlere de karşı çıktı.

Adalet yürüyüşünde verdiği emeği hangi Torbalı insanı verdi soruyorum size? Ya Ankara'ya gidişi tarlaların imara açılmasına karşı çıkması köylülerin zeytinine mahsulüne sahip çıkışı... Genel merkeze zeytin fidanı dikişi... Hadi onu da geçtim Ayrancılar' da Form Ambalaj işçilerinin grevine onlara destek olmaya Torbalı örgütünden giden oldu mu acaba merak ediyorum... Bazıları tarafından beğenilmeyen toy denilen bu koca yürek gitti işçilere destek verdi. Her nereye gittiyse hep güzel şeyler oldu gelişti. Bence bu güzellikler katlanarak devam edecektir. Bu koca yürek Torbalı için koşuyor. Mücadele ediyor.

Övünç Demir gençliğin verdiği enerji ile tabuları ezip geçiyor. O Torbalının William wallace . İşçinin köylünün yanında olmak yürek ister. Emekçinin yanında olan bir gün kazanır. Kimin kime neye hizmet ettiğini karıştırmayalım. Kimseyi de yanlış yönlendirmeyelim lütfen. Emek vereni görüyor bu halk. Halk çalışanı görüyor.

Birileri ne kadar verilen emeği aşağılasa da emek en yüce değerdir. Emeğe saygı diyerek bu konuyu kapatıyorum. Şuan muhalefet isek iktidarın eksikleri yanlışları üzerine yoğunlaşalım. Delege seçimleri gelir geçer. İnsanlar gelir geçer. Halka yapılan hizmetler kalır. Gün gelir masa başında hesap kitap yapanlar değil; halktan yana Övünç Demir bir gün iktidar olur