29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

6 Temmuz 2017, Perşembe 16:39

TORBALI'DA ÖLMEK İSTEMİYORUM

Devlet hastanesinde yaşanan morgdaki kokan ceset olayından sonra pek çok kişi aynı cümleyi kurdu bana.. ‘’ Torbalı’da ölmek istemiyorum ‘’ . Doğrusunu isterseniz bende aynı duygular içindeyim. Aslında ne kadar acı bir durum bu değil mi? İnsanlar buradan ekmek kazanıyor. Çocuklarını burada büyütüyor. Ev alıyor ve geleceklerini burada kuruyor. Ama bu sitem dolu cümleyi kurabiliyor insanlar ‘’ Torbalı’da ölmek istemiyorum ‘’

REVİR Mİ HASTANE Mİ ALLAH AŞKINA?

Bir yerleşim yerinde ölüye saygı yoksa emin olun ki diriye de yoktur. Çünkü bu bir anlayış sorunudur. Şimdi düşünün. Bu ilçede okullar ful kapasite dolu. Yeni okul neredeyse açılmıyor. Sınıfların mevcudu her geçen gün büyüyor. Alın size diriye gösterilen bir saygısızlık örneği. Yıllarca bu ilçe 1950 mantığıyla minibüslerle taşındı İzmir’e.. Gece saat 9’dan sonra İzmir otogarına herhangi bir sebeple geldiğinizde Torbalı’ya araç falan bulamazdınız. İzban yıllar sonra geldi de diriye saygı biraz olsun hatırlandı. Hasta oldunuz diyelim. Emar için Tire’ye, ağır vakalarda Tepecik araştırmaya, yada Üniversite hastanelerine sevk olursunuz. Bir nevi askeri birliğin reviri gibi hizmet gören bir hastane yapısı vardır Torbalı’da..Yıllarca bunları yazdık çizdik. Ne duyan oldu? Ne ilgilenen oldu? Nasıl olsa ilçenin kalantorları Torbalı'nın garibanın gittiği hastaneye gitmiyor. Onlara her yer Paris!. Para var saadet var. Alta kalan Torbalı ahalisinin canı çıksın. Kimin umrunda!

KİM GÖMDÜYE GİDERSİNİZ BURALARDA ‘

’Torbalı’da ölmek istemiyorum ‘’ diyor Torbalı halkı. . Ben daha da ileri gidiyorum ölürsem inşallah Torbalı’da gömülmem diyorum. Çünkü bu ilçenin mezarlıkları da içler acısı. Büyük çoğunluğunda ne yol var ne iz var. Zaten çoğunluğunda da yer falan kalmadı. Hani diyelim kazara bir yer buldular sizi gömmek için. O da yetmiyor. Mezarlıklar karma karışık olduğu için yarın sizi bir Allah’ın kulu bulamaz hani.. Yani ; anlayacağınız kim gömdüye gidersiniz buralarda. Fakiri nasıl bilirdiniz? Garip bilirdik. El Fatiha!

YANDAŞ MÜTEAHHİTLERE ÇİFT KATLI MEZAR YAPTIRIN

İzmir’de çift katlı mezarlıklar yapılacakmış. Bence ilk uygulama Torbalı’dan başlasın. Nasıl olsa Torbalı’da en meşhur iş müteahhitlik.. Onları da verirler bizim ilçenin egemenleri yandaş müteahhitlere ekmek kapısı açılır değil mi ama? Mesela ; benim ki üçüncü kat olsun , metrekaresi şu kadar olsun diye sipariş falan veririz.. Yandaş eş, dost, akraba, köylülüleri varsa onlara da böylelikle yeni iş sahası sağlar Torbalı’nın etkili ve de bol bol yetkili beyzadeleri.!.Nasıl olsa boşta kalan dayı oğlu, hala kızı falan mutlaka vardır..Yani anlayacığınız sağken sömürdükleri yetmezmiş gibi öldükten sonraki pamuğumuzdan bile yandaşa rant çıkartabilirler!

HESAP SORUN..HESAP!

Yeni hastane nasıl olur? Daha mı iyi olur? Torbalı bunu soruyor şu anda. Çünkü sütten ağzı yanmış, yoğurdu üfleyecek mi onu ölçüyor biçiyor. Ölüye ve diriye değer vermeyen anlayış ve bakış açısı var oldukça ne kadar modern binalar yaparsanız yapın. Önce hesap sormayı öğreneceksiniz halk olarak. Sonra da hakkınızı gerçek bir vatandaş gibi aramayı öğreneceksiniz. Yoksa tepedeki koltuklara biri gelir, biri gider, sizde kokan cesetleriniz, bakılmayan hastalarınızla baş başa kalırsınız.

Yazarın Diğer Yazıları