19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

6 Ağustos 2017, Pazar 13:27

TORBALI FAKÜLTE BEKLERKEN ONLAR ÜÇÜNCÜ PEŞİNDE

Zaman Torbalı’nın gündemine ve Torbalı basının manşetlerine Fakülte kurulacak haberleri akın eder.Rüzgarı kuvvetli eser., Hatta bazen gök gürültüsü de duyulur . Ama henüz ovaya düşen tek yağmur tanesi görmedik bu konuda şimdiye kadar. Bol bol laf salatası. Torbalı’ya üniversite yakışır tarzı bol köpüklü hamaset dışında tabi. Henüz köpük dağılmadı herhalde ki altta kalan işin özüne ulaşamadık vesselam.. Torbalı’ya fakülte kurulacak tarzı köpüklü haberlere şöyle bir göz atalım. Ondan sonra neşterimizi komşu ilçe üstünden derine doğru vuralım bakalım.

Bu konuda bir ara Demokrasi Üniversitesinin bir kolunun da Torbalı’da olacağı haberleri dolaştı tedavülde uzun süre..İşin özü neydi? 15 şubat 2017 tarihinde basında çıkan bir habere bakalım .. ‘’ AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, İzmir Demokrasi Üniversitesi yerleşkesinin ilçelerine kurulmasını talep etti. İzmir Demokrasi Üniversitesi kuruldu ve Karabağlar ilçe sınırlarındaki eski İzmir Üniversitesinin yerleşkesi tahsis edildi.

Sınırlarımız içinde 500 dönümün üzerinde ana yerleşke olabilecek birkaç alternatifimiz var. Hedefimiz, üniversiteyle birlikte ilçenin sosyo kültürel yaşamı ile kentsel dönüşümünün birlikte götürülmesi. Yerleşke Karabağlar'da kurulursa ilçeye bir aktivasyon getirir diye düşünüyorum. Bu konudaki taleplerimizi yetkililerle paylaşıyoruz.Menderes'te turizm, Torbalı'da otomasyonla ilgili bir bölüm kurulabilir, rektörlük binası Karabağlar sınırları içerisinde ama yerleşkesinin de burada olmasını istiyoruz. O konuda çaba gösteriyoruz. ‘’ Bu haber Torbalı basınında o tarihten sonra bol bol köpürtüldü. Torbalı’ya fakülte geliyor, makus talihi yeniyoruz, Yürü kim tutar seni tarzı yüreklendirici tarzda haberler bir süre devam etti. Sonuç ne diye soracak olursanız? O tarihten bu yana henüz tık yok.

Belki Sürpriz yaparlar bir sabah ansızın bir fakültemiz olur diye teselli bulabiliriz tabi ki..Nasıl olsa umut bu diyarların ekmeği.Tire yollarına emar çektirmeye gitmiş çileli bir halk var burada sonuçta değil mi ama? Tam Demokrasi Üniversitesinin Torbalı’ya kurulacak fakültesinin köpüğü kesilmişti ki, aman o da ne? Bu defa yeni bir köpük ve fakülte coşkusu sardı aziz ilçemi. 11 Haziran 2017 tarihli çıkan haberlerde Torbalı’da bulunan yüksekokulun fakülteye dönüştürülmesi hatta ve de hatta yeni bölümler ve fakültelerin ilçemize kazandırılması yönünde bilgiler havada uçuşmaya başladı. Sonuç ne diye soracak olursanız.

Bu söylenenlerinde arkası gelmedi.. Yani bu köpük de kısa sürede uçtu gitti..Biz bunlarla uğraşırken komşu ilçe Selçuk ne yaptı dersiniz.. Buyurun bakalım.. Selçuk’ta THK’nın bir havacılık üniversitesi var, iki yıllık bölümleri olduğu gibi dört yıllık bölümleri de var bu okulun..Bu okul ücretli bir okul. Ama netice itibariyle Selçuk gibi Torbalı’nın 1/3 nüfusuna sahip bir ilçeye kuruluyor. Ve yıllardır mezun veriyor. O da yetmiyor..

2016 yılının sonlarında Selçuk’a 9 Eylül Üniversitesinin Efes Meslek Yüksekokulu diye bir okulu daha açılıyor. 26 Eylül tarihinde basında çıkan haberlerde okulun açılış töreninde bakın okulun kurucu müdürü ne diyor ? ‘’ DEÜ Efes Meslek Yüksekokulu Kurucu Müdürü Prof. Dr. Murat Hatipoğlu, yapmayı planladıkları ilk faaliyetlerden birinin Selçuk'un kültür ve medeniyeti ile ilgili bir sempozyum düzenlemek olduğunu vurguladı. Hatipoğlu; " Hedefimiz Selçuk'ta Efes Kültür Üniversitesi'ni kurmaktır’’dedi. Yani işin özü ; Adamların Dört yıllık özel statüde bir Üniversitesi var. Bir Meslek yüksekokulları var..Ama bir Kültür üniversitesi için de çalışma yapıyorlar.. Peki bizde ne mi var? Bol bol laf.. Bol bol köpük var.. Bunun üstüne bol köpüklü bir kahve iyi gider bence.. Üstüne bir de soğuk su için. Afiyet olsun.

Yazarın Diğer Yazıları