29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

27 Mart 2017, Pazartesi 16:49

Sadık Azan

REFERANDUM DA REFERANDUM

Ülkemiz de siyaset işi nasıl işleyen bir çarktır. Şaşırmamak, hayal kırıklığına uğramamak olası değil. İnsanın gözleri şaşı olur, nereye bakacağına karar veremezsin. Kulakların uzar yalan dinlemekten. Yerler de sürünen üsluplar, suçlamalar. Söz konusu yalanların doğrusunu bilmek, hem sinir katsayısını yükseltiyor hem de mutlu oluyor insan. Yalanları dinlerken sinirli gülümsemek en iyi tepki hali. Birkaç örnekleyelim isterseniz; Partili Cumhurbaşkanlığı sistemine evet çıkarsa, Cumhurbaşkanı Meclisi fes edebilir mi? Meclis kendini ve Cumhurbaşkanını fes edebilir mi? Kim kimi fes ederse seçime kim gider. Arap saçına döndü bu iş söylenenlere bakacak olursak.

Millet kendini yönetecek hükümeti kendi seçecektir dedi sayın Başbakan. Oysa Millet Cumhurbaşkanını seçer, Cumhurbaşkanı yardımcılarını ve kabine üyelerini kendisi atar. Meclis tarafından güven oylaması da yoktur. Bir başka gülünç tartışma tek kişi söylemi. Yine sayın Başbakanın sözlerine güler misin, ağlar mısın? Kılıçdaroğlu'na sesleniyor, Senin için İki tane Cumhurbaşkanı mı seçelim? Partili Cumhur Başkanlığı sistemine destek veren yavru partiye ne diyelim. Bunların yedi sülalesinden hesap sormazsam namerdim diyen zat-ı muhteremi doktor kendi haline bırakmış gibi. Yapılacak olan referandum oylamasın da bu kadar gürültü kirliliği yaşayacağımızı ben beklemiyordum.

Ne kadar çok kamplaşmışız. Ne kadar çok toplu açılış yapacak kadar toplu açılışımız varmış. Açılış deyince ilçemiz de yapılan huzur evi açılışına ne demeli. Bir önceki CHP'li Belediye Başkanı zamanında yapılan ve hizmete giren huzurevini, Aile Bakanımız geldi açılış yaptı haberi ancak bizim ülkemizde yaşanır.

Ben şuna inanmak istiyorum, Aile Bakanı İlçemize ziyarete geldiğinde açılış için değil de huzur evindeki yaşlılarımızı ziyaret etmiş olsun. İlçemiz Milletvekili Sayın Atilla Kaya referandum ile ilgili konferans verecekmiş. Daha önce de yazmıştım, diğer Partilerin de İzmir Milletvekillerinin de katılımıyla birlikte bilgilendirme toplantısı yapabilecek demokratik kültürümüz olsaydı keşke. Sevgi ve saygı ile kalın.