16 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

1 Mayıs 2017, Pazartesi 16:11

Ertan Çelik

NETİCE : KANDIRILDIK

Referandum bitti, YSK itirazları reddetti, Danıştay aynı doğrultuda karar verdi. AYM Başkanı AYM' nin kuruluşunun 55.yıl etkinliğinde aynı görüş doğrultusunda karar vereceklerini deklere etti. Yani Cumhuriyet Halk Parti'sinin itirazının tüm kapıları kapandı. Yani TC vatandaşı olup referandumda hayır oyu kullanan %48,59 vatandaşın itiraz edecek hiç bir kurum kalmadı. Kandırıldık Yargı tarafından.

Yine referandum geçeli bir hafta oldu. 17 Nisan da terör belası bitecek dendi, bitmesini bir yana artarak devam ediyor. Başta ilçemiz olmak üzere her gün ülkemizin değişik il ve ilçelerine onlarca şehit haberi gidiyor. Kandırıldık yürütme tarafından.. Yine 17 Nisan dan sonra ekonomi düzelecek dediler. Hem Başbakan Hem CB tarafından.

Ancak başta hastane katkı payı ve ilaç katkı payı olmak üzere insanların yaşamına bire bir etkileyen onlarca zam peşi sıra gelmeye başladı. Yani yine, KANDIRILDIK.  

Bir de meydanlarda binlerce vatandaşımız karşısında Sn. Başbakan partisinin büyük kongresi yok diye bas bas bağırıyordu. Ama dünkü açıklamalarda özellikle yandaş sabah gazetesi 20----21 mayıs’ta kongre yapılacağını belirtmiş. Tabi CB. Sabırsızlanıyor bir an önce Genel Başkan olayım diye. Yani yine, KANDIRILDIK.  

Sonuç olarak tablo ortada. Türk-iş'in açıkladığı açlık sınırı 4 kişilik bir ailenin: 1.580 TL Asgari ücret 1.440 TL halkımıza UYAN, KANDIRILMA artık diyeceğim ama ne yazık ki hala yarısı( ben yarısı olduğuna pek emin değilim.) derin bir kış uykusunda. Bakalım ne zaman uyanacaklar.

Çabuk uyanmaları dileğimle. Sağlıcakla kalın