28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

8 Nisan 2017, Cumartesi 16:39

MHP DENGELERİ VE YURDADOĞ MUTLU MİRASI

Hiç kimse Bahçeli’nin neden ve niçin birden bire başkanlık için yeşil ışık yaktığını bilmiyor? AKP iktidarıyla kapalı kapılar ardında ne konuşuldu? Bahçeli’yi ikna eden o meşhur devletin bekaa sorunu nedir bilen yok..Bu haliyle de olay yattık kalktık yattık kalktık bir de baktık başkanlık denilecek noktadan da bir adım ileriye gitmiyor? Bunu en erken sandıktan 16 Nisan’dan sonra hayır oyu çıkarsa olacak yüksek şiddette depremden sonra öğreneceğiz..Ama sandıktan evet çıkarsa 2019 için verilen sözlerin tutulup tutulmasına bağlı olarak olayın perde arkasını 2019’dan önce öğrenmemiz zor..Bu genel değerlendirmeden sonra işin yerel boyutuna yani Torbalı siyasetinin kaygan zeminine dönelim. Torbalı’da MHP ile ilgili kulislerde neler konuşuldu ileriye dönük nasıl bir projeksiyon var kısaca bir analiz edelim.

SEN MİSİN MECLİSE ÜYE SOKAN?

Torbalı MHP teşkilatı 3-4 yıldır Torbalı’nın en hareketli kulis bilgisi her zaman bol olan örgütüydü aslında..Eski başkan Yurdadoğ Mutlu görevdeyken de bir istemezük grubu bazen sessiz ve derinden bazen de yüksek sesle muhalefetlerini yapıyorlardı.Yani MHP’de sular tama anlamıyla hiç durulmadı Torbalı’da..Daha önce yazdığım gazetelerde de en çok MHP yazısı yazan ve sık sık MHP’nin eski tüfekleriyle röportaj yapan nabız tutan bir yazar olarak şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki ; Yurdadoğ Mutlu’nun gidişini dört gözle bekleyenler hep var oldu..Bu ülkede başarılı olanı döverler kuralı en güzel şekilde MHP’de işledi..Peki neden?

YURDADOĞ MUTLU AMA ONLAR MUTSUZ!

MHP gibi misyon partilerini iktidar alternatifi olan kitle partileri haline getirmek her zaman zordur. Misyoncu statükocu kafa ile kitlelere açılmayı isteyen dinamik kafa her zaman kapışmaya mahkumdur..MHP’de olanda aslında buydu.? MHP’ye büyük sıçrama yaptıran, meclise üye sokan,Torbalı’nın anahtar kitle partisi haline getiren Mutlu ile biz eskiden Başbuğ’u karşılardık diyen gelenekselci anlayışın çatışmasının ana sebebi de işte misyoncu anlayışla, kitle partisi olma anlayışının karşı karşıya gelmesiydi? Peki Mutlu’nun hataları olmadı mı? Elbette oldu..En büyük hatası partide çok fazla küskün bir grup oluşturması ve bunları kazanmak için büyük bir çaba harcamaması olarak gösterilebilir..Ama şu gerçeğinde altını çizelim ki; küskünlerde onlara gelinecek yolları pek de mayınsız bırakmadı hani..

MUTLU’NUN GÖLGESİYLE KAVGA EDENLER

Geçenlerde yeni ilçe Başkanı olan Oral’ın açıklamaları basına düşünce aklımdan yerel seçim kampanya döneminden bugüne kadar olan süreç film şeridi geçti..Siyasetin yeri geldiği zaman ne kadar acımasız olabileceğini de tüm çıplaklığıyla görmüş olduk..Öyle ki; daha düne kadar başkanım diye kendisine sahip çıkılan saygı duyulan bir isme şimdi hayır diyor diye terör örgütleriyle yan yana koyan imalarda bulunmak bence çok acımasız ve havada kalan bir değerlendirmeden öteye geçmez..Bu tür bir açıklama en çok o açıklamayı yapana zarar verir.. Şu bir gerçek ki Torbalı’da MHP’nin tarihi meclise üye sokulan dönem ,öncesi ve sonrası diye değerlendirilecek..Meclise üye sokulan dönem denilince de Mutlu’nun ismi her zaman o tarihte yer alacak..Siyasetçiler vefasız olabilir ama tarih vefasız değildir..

REFERANDUMDAN SONRA MHP’Yİ NE BEKLİYOR?

İleriki zamanda yine birkaç MHP yazısı yazacağım ..O yüzden bütün mermileri bugün harcamayayım..Önümüzdeki Mayıs- Haziran  gibi bir kongre olma ihtimali var...Ama kongreden daha önemlisi referandumdan hayır çıkarsa Bahçeli koltuğunda kalacak mı? MHP tabanından Akşener’e doğru akan taban akışı durdurulabilecek mi? Bütün bu taşlar oturmadan MHP’de sular durulmaz..Genel Merkez bu kadar dertle boğuşurken Torbalı’da ki kongre yapılır mı ertelenir mi? Ya da referandumda o ilçede alınan evet oyları dikkate alınarak mevcut yönetimlerin kellesi vurulup yeni yönetimler mi atanır hep beraber göreceğiz.

Yazarın Diğer Yazıları