29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

20 Mart 2017, Pazartesi 13:44

HAYIR İÇİN ORTAK SES ÇOK MU ZOR?

Referanduma şunun şurasında 1 ay zaman kaldı. Aşağı saysan 30 gün ,yukarı saysan 30 gün. Hayır cephesi söylemini ‘’ Bu anayasa değişikliği hayatı önemde sistem değil rejim değişecek, tek adam rejimine yelken açıyoruz ‘’ temeli üstüne kurdu. CHP Genel merkezi saha çalışmalarını ‘’ Bu parti meselesi değil, memleket meselesi ‘’ omurgası üstüne inşa etti. Milletvekilleri sahaları arşınlıyor, ziyaretler yapıyor. Kapalı salon toplantılarında değişikliği anlatmaya çalışıyor. Buraya kadar tamam, ama ya sonrası? Sonrası hay huy içinde kaybolup gidiyor gibi görüntü var. .Peki ya neden.?

CHP TORBALI ÖRGÜTÜ YETERİ KADAR AKTİF Mİ?

CHP’nin kadın kolları hazırlanan bildirileri çarşı pazar dağıtma çabası içinde..Gençlik kollarıda nihayet hafta sonu Ayrancılar’da saha da benzer çalışma yaptı.?. Peki başka..? Torbalı’nın köylerini arşınlaması gereken parti yönetimi nerede ? Kahvehanelerde halk ile buluşulup toplantılar yapılıyor mu?. Denilebilir ki O-HAL var, elden ne gelir.?Hayır efendim, elden çok şey gelir. O-Hal bir mazeret olamaz, Olmamalı. Gidilmedik köy kalmamalı. Konuşulmadık kahvehane kalmamalı.

YURDADOĞ MUTLU VE EKİBİYLE NEDEN TEMAS KURULMAZ?

Oysa bu referandumun dengesini değiştirecek yerlerin başında kırsal yerleşim yerleri geliyor? Köyler, merkeze uzak beldeler daha gelecek anayasa değişikliği konusunda doğru dürüst bilgi sahibi bile değiller. Bu konuda lokomotif güç CHP ilçe örgütü. Diğer hayır cephesinde yer alan partilerle birlikte ekip çalışmasının koordinasyonu sağlayacak olan da yine CHP Torbalı örgütü.?Mesela ülkücü kesimde hayır diyecek olan ve Meral Akşener’in yanında yer alan azımsanmayacak bir kitle var Torbalı’da, bu kitle ile temas kuruldu mu?. Başını Eski ilçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu’nun çektiği bu Hayır’cı MHP ekibiyle referanduma kadar olan süreçte ortak hareket için görüşme yapıldı mı?. Bildiğim kadarıyla hayır.!

DEMOKRAT PARTİDEN, SAADET’E GENİŞ BİR ÇATI

Hayır cephesinde Saadet Partisi var, Vatan partisi var, HDP var, Demokrat Parti ve DSP var.. Ve bu partilerin çok geniş bir örgüt ağı var. Bu örgütlerle CHP ne zaman temas kuracak? Bu çalışmalar resmi düzlemde olmak zorunda değil elbette..Meğer ki mesele memleket meselesi ortak çalışmaya bu partilerin olmaz diyeceğini ve olumsuz bakacağını düşünmüyorum. Ama bu güçleri birleştirecek olan adres CHP Torbalı örgütü ve bu konuda elini taşının altına koyması gereken yer yine orası..

EGOSUNA UYAN YENİLMEYE MAHKUM!

Biliyorum bazı çok bilmiş muhteremler , bıyık altından gülerek yazdığım bu ittifak teklifine geçmiş yerel seçimlerde ve siyaset mücadelesinde oluşan kırgınlıklar ve kişiler arası ortaya çıkan soğuk rüzgarlardan dem vurarak, sen bir türkü söylüyorsun ama boş söylüyorsun diyeceklerdir.. Ve ekleyecekledir ‘’ Bazı insanlar nasıl bir araya gelecek, geniş duvarlar ördüler aralarına ‘’.. Bende o zaman şunu altını kalın çizgilerle çizerek yazarım..Hiç kimse tepesindeki parti tabelasından büyük değil, gitmez denilen nice kişiler gitti ama o tabelalar kaldı. Egosunu kırıp uzlaşan yerinde kalır, egosuna yenilen ise bir hoş seda olarak bu gök kubbe altında kalır..

Yazarın Diğer Yazıları