18 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

6 Ağustos 2017, Pazar 13:22

HASTANE AÇILIŞ DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLÜYOR MU?

Ümit ve temenni ediyorum ki , bu yazacağım son yeni hastane ile ilgili açılış yazısı olsun. Bundan sonra bir hastane yazısı yazacaksak eğer, yeni hastane açılsın , bizde artık onu yazalım. Aslında bu yazıyı daha erken yazmayı planlıyordum. Çünkü ortalıkta yine yeni hastanenin açılış tarihine dönük tarihler uçuşuyor. İstedim ki ; bu konuda ortalıkta dolaşan bazı bilgilersağlam bir temele otursun...Kulislerden bilgi akışı olsun. Bizde tam olgunlaşmış bir hastane açılış yazısı yazalım.

NEREYE DOKUNSAN HASTANE DERDİ?

Meslek gereği yakın bölgelerin yerel basınını da takip ediyorum. Özellikle bizim havzasın yani Ödemiş, Tire’nin basınını da izliyorum. Geçen gün Ödemiş basınında da bizdeki tartışmanın bir benzeri vardı. Yeni bir hastane olayı var ve Ödemiş halkı eskisi gibi olmasın, eskisinden bıktık, eski personel oraya gelmesin tarzı yorumlar yapmış. Nedir bu Küçük Menderes Havzasının hastanelerden çektiği Allah aşkına? Nereye dokunsan dert dökülüyor.

AÇILIŞ TARİHİ NE ZAMAN?

Bizim yeni hastanenin önce bu yılın yılbaşında açılacak balonları uçuruldu. Olmadı. Yok efendim martta açılacak dendi. Yanmaz kablo yerine yanar kablo kullanıldı, yok efendim teknik aksaklıklar var denilerek o tarihte ertelendi. En son fısıldana tarih Haziran ayıydı.. Haziran da bir hışımla geldi geçti. Şimdi yine ortalıkta tarihler dolaşıyor. Yeni hastanenin bu ay bitmeden 28- 30 temmuz gibi açılacağı yönünde yine bir tarih verme operasyonu var. Ama yetkili bir ağızdan yapılmış bir açıklama yok. İnternette Kamu hastaneleri kurumunun bir internet sayfası var. Orada yeni hizmete girmesi planlanan sağlık tesisleri sıralanıyor. Sayfada yeni hizmete girmesi planlanan 6 hastanenin içinde Torbalı Devlet Hastanesi de görülüyor. Karşısında da ilk hasta kabul tarihi olarak 28.07.2017 tarihi görülüyor. Yani hastanenin açılış tarihini bu ayın 28’i olarak yazanların, çizenlerin dayandığı kaynak burası..Yani yazılan tarih planlanan tarih.

HASTANE AÇILACAK AMA..!

Ben size bu konuda bazı duyumlar aktaracağım. Hastane çok büyük ihtimal bu ayın 28’inde açılacak. Çünkü açılışı yapacak Başbakan Binali Yıldırım’ın bile programı buna göre ayarlanmak üzere diye bir duyum geldi bana.. Hastane açılacak açılmasına da, tam manasıyla orada hizmet vermeyecek. Yani bir kısım bölümler yeni hastanede hizmet verecek ama çok önemli bazı bölümler bir süre daha eski hastanede hizmet vermeye devam edeceği yönünde kuvvetli bilgiler var. Hastanenin tam anlamıyla bütün bölümleriyle yeni hastaneye taşınması ise eylül- ekim aylarında ancak tamamlanacak.

ESKİ KADRO AYNEN DEVAM MI EDECEK?

Yine en çok sorulardan bir tanesi de yeni hastanede eski hastanedeki kadro mu çalışacak sorusu. Büyüyen kadro yapısına bağlı olarak yeni kadroların katılacağı ama eski kadronun aynen yeni hastanede de devam edeceği yönünde duyumlar ulaştı bana.. Şu an için yeni hastanede bir yönetim değişikliği de ufukta görünmüyor… Onun da altını çizelim.

Yazarın Diğer Yazıları