28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

14 Şubat 2017, Salı 10:30

Yakup Akar

GAYRİMENKUL ALMAKTA TEREDDÜT ETMEYİN

Gayrimenkul piyasasında yalnızca yükselirken değil piyasa düşerken de iyi kazançlar elde edilebileceğine dikkat çekiyorum , "Profesyonel yatırımcılar düşen piyasaları çok daha fazla sever. Çünkü daha alım sırasında maliyet avantajı yakalamak ve satıcılara düşük bedeller ile yaklaşmak isterler. Şimdi doğru maliyetle yatırım zamanıdır. Ancak piyasaya ters yönde hareket edenler yatırımdan büyük kazançlar elde edebilir" ..

Olumsuz piyasa koşulları nedeniyle talebin durma noktasına geldiğine işaret ediyorum , "Yatırımcılar banka faiz riskini önümüzdeki dönem belirsizliklerinden dolayı satın almamakta ve kredili yatırımlar konusunda imtina eder olmuşlardır. Kurumsal gayrimenkul şirketleri kredili satışlar yanında vadeli satışlara yönelmişlerdir. Gayrimenkulde senetle satış dönemi başlamıştır. Kira miktarları da yükselmiştir. Tüketim kadar yatırımlar da bir ekonominin en önemli itici gücüdür. İstihdam ve alım gücü artışını doğrudan etkileyen şirket yatırımlarının 2017 yılında hangi seyirde olacağı ise önemli bir soru…

Biz, her şeye rağmen bu yıl inşaat sektörünün küçülmeyeceğine inanıyoruz. Çünkü bu sektörde ilçemizde çok iyi inşaat firmaları da var ve marka kavramı da iyice yerleşti Bu müşteri için çok önemli Marka, belirli bir standardı sağlıyor, güven veriyor ve vatandaş ödediği paranın karşılığını aldığını düşünüyor. Satarken de ciddi kazanç sağlıyor. Bu nedenle markalı konutların her durumda satış başarısı devam edecek. Piyasa koşulları ne olursa olsun, bu sektör üretmeyi ve satmayı başarabiliyor.

Saygılarımla