28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

13 Mayıs 2017, Cumartesi 15:43

CHP'DEKİ HESAPLAR VE İLÇE KONGRELERİ

 Referandumun ardından CHP içinde başlayan kaynama devam ediyor. Aslında özellikle iktidar medyası tarafından ufak çaplı rahatsızlıklar bile manşetlere taşınıp yangına körükle gidilmiyor değil hani..CHP bir lider partisi değil, sosyal demokrat partilerin refleksleriyle hareket eden bir parti olduğu için her zaman farklı fikirlerin ifade edilmesi de doğal..Aksi eşyanın tabiatına aykırı olurdu zaten... Özellikle sağdaki lider sultası altındaki partilerin ve muhafazakar tabanın anlamadığı da işte bu..CHP tartışa tartışa doğruya varan bir parti, liderin iki dudağı arasında hapsolmuş ,kol kırılır yen içinde kalır mantığıyla hareket eden bir siyasi geleneğin temsilcisi değil.

ÖRGÜTLER KILIÇDAROĞLU ETRAFINDA KENETLENDİ

CHP’de olağan kurultay için kulisler kaynamaya başladı. Fakat şu bir gerçek ki ; Kılıçdaroğlu’nu yıkacak bir rüzgar yok şu anda CHP’de.. Aksine sanki bir noktadan düğmeye basılmış gibi başlayan bu parti içi kaynama il ve ilçe örgütlerini daha çok Kılıçdaroğlu etrafında kenetliyor. Yüzde 49 hayır oyunun en büyük mimarının Kılıçdaroğlu olduğunun ve özellikle iktidar kanadının Kılıçdaroğlu’ndan kurtulmak için partinin içini karıştırmaya çalıştığının da bilincinde örgütler..Baykal’ın zamansız yaptığı manevrada parti tabanında çok ciddi rahatsızlık yarattı. Bu rahatsızlık parti tabanını daha fazla Kılıçdaroğlu etrafında kenetlenmesine yol açtı..

SAHA PERFORMANSI DÜŞÜK İLÇELER İNCELEMEYE Mİ ALINDI?

CHP’de asıl sorunun lider değil hantal ve isteksiz çalışan bazı il ve ilçe örgütleri olduğunun da pek çok kişi farkında..O yüzden çok farklı bir çalışmada yürütülüyor CHP’de.. İl ve ilçe örgütleri tek tek referandum sürecinde gösterdikleri performans bazında değerlendirmeye alındı bile.. Üyelerden gelen şikayetler, toplanan başka istihbaratlar ölçüsünde bazı il ve ilçe örgütleri ise daha yakından mercek altına alınmış durumda. . İzmir’den bazı ilçe örgütlerinin de genel merkez tarafından saha performansı düşük olduğu için değerlendirme altına alındığı bilgisi kulislerde konuşulmaya başladı bile…Bizim Küçük Menderes havzasından Kemalpaşa, Ödemiş ve Torbalı’nın değerlendirme altına altına ilçeler olduğu yönünde yoğun kulis duyumları var.. Bu değerlendirmeler ilerideki belediye başkan adaylığı belirleme sürecinde sağlam birer veri olarak kullanılacaktır mutlaka..

İLÇE KONGRELERİ ERTELENECEK Mİ?

Bazı haber sitelerinde ve gazetelerde il ve ilçe kongrelerinin başlayacağı bu konudaki takvimin açıklanacağı yazılsa da , bu konu henüz net değil aslında. Genel Merkezde kurultaya gidilmesiyle birlikte kurultay takvimin yoğun olacağı o yüzden il ve ilçe kongrelerinin ileri tarihe ertelenmesi seçeneği üzerinde kafa yorulmaya başladı bile.. İl ve ilçe kongrelerinin kurultay sonrasında belirlenecek tarihlerde yapılması fikri üzerinde yoğun olarak duruluyor..Önümüzdeki süreç CHP’deki pek çok bilinmeyenin ete kemiğe bürüneceği bir süreç..Bekleyip göreceğiz..

Yazarın Diğer Yazıları