20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

6 Haziran 2017, Salı 15:05

BENZİNLİĞİN ALTINDA KİM KALDI?

Geçen hafta deyim yerindeyse Torbalı siyasetinde benzinlik depremi yaşandı. Geçen Cuma günü çıkan yazımda benzinlik iddiası üstünden ortada kalan soruları bir bir sıralamamıştım. Başkan Görmez Cuma günü meclis toplantısında bu iddia ilgili açıklamalar yaptı ve benimde sorduğum soruların büyük kısmını cevapladı.. Aslında Başkan meclise dönüp bizim söz konusu nazım planı hazırlama yetkimiz var mı diye sorup, AKP grubu başkanı Özgür Erman Çağlar ve CHP grubu başkanı İbrahim Özel’in hep birlikte yoktur diyerek kafalarıyla onay vermesiyle bu iddia ana omurga olarak çökmüştü zaten..İlave olarak başkanın belgelerle açıkladıkları başka soruları gündeme düşürdü…

PEKİ; KUMPASI KİM KURDU?

Ortada bir kumpas olduğunu iddia etti başkan Görmez..Peki o zaman bu kumpası kim ve kimler kurdu? Bu kumpası kuranlar bu planın büyükşehirce hazırlandığını bilmiyorlar mıydı? Yoksa biliyorlardı da bir algı operasyonu mu yapmak istediler.? Peki bunlar kimdi? Nedense yazının tam bu yerinde her ne hikmetse bir atasözü düştü aklıma..Hayırdır inşallah!!. Ne der atalarımız? Ağacın kurdu özünden olur. Sezar’ı yıkan en yakınındaki Brütüs değil miydi? Brütüs’ün arkasına sakladığı hançerle can vermedi mi Sezar?.

RUHSATI BEN VERDİM AMA USULSÜZ

Bu konu ile ilgili yazmak istediğim başka bir konu daha var..Sayın Uygur’un bu iddianın ertesi günü Ege’de Son Söz’de bir açıklaması çıktı. .’’ Ruhsatı ben verdim ama usulsüz ‘’ alt başlığının altında bakın haber nasıl devam etmiş.Satır satır aynen buraya alıyorum ‘ Uygur, AKP'li Torbalı Belediye Başkanı Görmez’in bizzat kendisine ait akaryakıt istasyonuna kendi belediye başkanlığı döneminde ruhsat verdiğini söyledi. Uygur, “Ben belediye başkanıyken o da hem AKP ilçe başkanlığı hem de meclis üyeliği yaptı. Aynı zamanda Büyükşehir’in de meclis üyesiydi. Mülkiyeti kendisine ait yere akaryakıt istasyonu yapmak istedi. Ve alanın ana yola girişinde problem vardı. Şimdi faaliyette olan akaryakıt istasyonunun girişi sanayi bölgesinden. Yani arka taraftan. İstasyona girişi arka taraftan olması koşuluyla kabul ettik. Aynı zamanda 200 metre ilerisinde başka bir akaryakıt istasyonu vardı. O da Torbalı’da yıllarca belediye başkanlığı yapmış Haluk Alpsu abimizin oğlu Mehmet Alpsu tarafından işletiliyor. Mehmet Bey itiraz etseydi Adnan oraya istasyonu açamazdı. Onlar da itiraz etmediler. Çünkü akaryakıt istasyonları arasında yasal olarak bir kilometre mesafe olması gerekiyor. İstasyonu girişi sanayi bölgesinden kabul etmesine rağmen şimdi anayola yani Karayolları’nın sınırına açık halde işletiyor. Başkanın akaryakıt istasyonu usulsüz, yasa dışı olarak çalışıyor. Karayollarına bakan bölümden girişinin ve çıkışının olmaması lazım. Belediye başkanı olduğu için göz yumuluyor” diye konuştu.’’’… Evet açıklama bu. Peki, bu açıklamadan sonra Uygur’a sormak gerekmez mi? Meğer Adnan Yaşar Görmez’in benzinliği usulsüzdü neden bunun onayını verdiniz? Ve bunu neden 14 yıl sonra açıklıyorsunuz? Bu iş artık şehir efsanesi tadında o dönemin belediye arsalarında yetişen buğday ve un hikayesi tadında öykü bile olur hani.!

BENZİNHANE NE YAHU?

Bir diğer kalem darbemde basına olacak. Başkanın açıklamalarından sonra haberi en net ,yalın ve hızlı gazetemiz Bizim Torbalı verdi. Bizim yerel basındaki gazetelerin bir tanesi ertesi gün ‘’ Benzinhane’’ manşetiyle çıktı? Benzinhane ne yahu? Hani Türkçede sonuna hane konularak türetilen pek çok kelime var. Çayhane var, çilehane var, fakirhane bile var, bir dünya hane var. Kimseye gazetecilik dersi verecek değilim. Haddim değil. Acaba haberin ana içeriğindeki asıl konuyu manşete çıkartırsak birilerini rahatsız ederiz diye mi düşünüldü diye bir soru geliyor insanın aklına ister istemez.

GAZETEMİZDEN KORKAN ŞER ODAKLARI

Birileri cuma akşamı ‘’ 4 Benzinliği Uygur ticari alan haline getirdi’’ manşetiyle verdiğimiz Başkan Görmez’in açıklamalarını içeren haberi engellemeye çalıştı. Sözkonu haberin yayınını hem sosyal medya hesabımızdan hem de gazetemizden durdurmak için türlü oyunlara başvurdular. Biz kimler olduğunu tahmin ediyoruz. Bu oyunları boşa çıktı. Haberimizi tekrar yayına verdik. Bu aynı zamanda gazetemizin gücünü, etkisini ve bazı şer odaklarının bizden ne kadar korktuğunu gösterdi. Onlara sadece şunu söylemek istiyorum. . Biz doğruluktan ayrılmadan dosdoğru yolumuzda gideceğiz. Torbalı Karatoklu döneminin kafasına lastik geçirilerek haber yapılan Torbalısı değil, siyaseti de o dönemin siyaseti değil.. Bu şark kurnazlıklarını bırakın..Doğrunun ve gerçeğin gücünden ne kadar korksanız da ona yenilmeye mahkumsunuz..

ÖVÜNÇ DEMİR’İN GÖRÜŞMESİ BOMBA ETKİSİ YAPTI

Torbalı siyaseti benzinlik polemiğine kilitlenirken ve bazıları sönmüş yıldızını bu polemik üstünden parlatmaya çalışırken Torbalı siyasetinin genç yüzü Övünç Demir Ankara’da Kılıçdaroğlu ile görüştü..Ve bu görüşme Torbalı’ya adeta bomba gibi düştü..Her ne kadar benzinlik manevrasıyla gündem değiştirmeye çalışıp bende varım tarzı çıkış yapsa da bazıları, kazın ayağının öyle olmadığı gün gibi ortada.. Bu konu ile detaylı yazım Çarşamba günü olacak ve  CHP’nin eskilerinden ve Uygur’a çok yakın bir ismin Övünç Demir ile ilgili ezber bozan görüşlerini de o yazı da yazacağım..

Yazarın Diğer Yazıları