20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

6 Ağustos 2017, Pazar 13:24

BELEDİYE OTOPARK İÇİN DE ARSA BAĞIŞLAR MI?

Okuyucularımızdan uzun süredir otopark Torbalı’nın otopark sorununun yazılması konusunda yoğun talep geliyor. Aslında çok daha önce yazılacaktı bu yazı ama gündem yoğunluğu fırsat vermedi. Araya hastane konusu ve adalet mitingi girince bugüne kalmış oldu. O yüzden bu ufak gecikme için otopark sorununu özellikle yazmamı isteyen okuyuculardan özür dilerim.

GEÇ ATILAN ADIM SORUNLARI BÜYÜTÜR

Bu ilçede otopark ve trafik sorununa vurulmayan bir neşter ve geç atılan bir adım ileride yara olan bu sorunları kangren noktasına çevirir. Çünkü katlanarak artan nüfus ve ona paralel yükselen araç sayısı Torbalı sokaklarını her geçen gün Arapçasına çevirir. Öyle ki ; bu ilçenin bir ucundan öteki ucuna gitmek bile yakın zamanda kabus haline gelecektir. Ki bunun işaretlerini görüyoruz.

MEVCUT OTOPARKLAR PERT DURUMDA

Torbalı’da otopark amacıyla ayrılmış alanlar artık ihtiyaca cevap veremez durumda. Kapalı Pazar yerinde gün içinde boş yer bulmamız bir mucizeden ibaret.. Eğer boş yer bulursanız gidin Mili Piyangodan da bilet alın bence. Şans kesin sizden yanadır. .Kapalı Pazar yerinin yan tarafında yeni alt geçit yanında bulunan park alanı ise günün belli saatlerinde nispeten daha tenha. Ama iş saatinin insanın tepesinde boza pişirdiği saatlerde o otopark da pert durumuna geliyor.. Vergi dairesinin bulunduğu bölgedeki otopark ise günün büyük bir bölümü araba galerisi kıvamında yan yana menemen testisi gibi dizilmiş araçların istilası altında..

BULDUĞUN YERE PARK ET TAKTİĞİ

Peki ne yapacak Torbalı ahalisi ? Aracını nereye koyacak? Elbette ki mevcut otoparklar ihtiyaca cevap vermediği için cadde ve sokak kenarlarında boş bulunan neresiyle araç oraya park edilecek. Sonra gelsin dönmeyen Eshot Otobüsleri, giremeyen itfaiye araçları, güç bela yol alan ambulans araçları.. Bir keşmekeşin içinde debelenip gidiyoruz..

GÖZTEPE’YE ARSA VAR OTOPARKA NEDEN YOK?

Malum yakın zamanda belediye Göztepe spor kulübüne arsa bağışlamak için harekete geçti..Henüz komisyon aşamasında olan olay büyük ihtimal önümüzdeki meclis toplantısında alınacak karar ile onaylanacak? Geçen sene 112 acil içinde bir yer tahsisi söz konusu olmuştu. Konu bunları tartışmak değil. Zaten daha önce yazdığımız yazılarda bu konuyu enine boyuna tartıştık. Alınacak karardan sonra da tekrar masaya yatıracağız. Peki ; arsa konusunda bu kadar bonkör durumdayız da, neden Torbalı ahalisinin yüzünü güldürecek otoparklar için arazi bulunamıyor? Yoksa buralardan gelecek kaz tavuğu kurtaracak durumda değil mi? Yada mesela kapalı altgeçit yanında bulunan otopark üç veya dört katlı bir otoparka neden dönüştürülmez.? Sorular böyle uzayıp gider. Bu trafik sorunu o kadar karmaşık hal aldı ki Torbalı’da, Kazım Dirik caddesinde yol kenarına araç parkı için konulan görevliler ve kurulmaya çalışılan sistem bile nakavt oldu..Bu gidişle ve bu nüfus artışıyla Hindistan’ı aratmayan görüntülerle sinir sistemiz de nakavt olacaktır..Yaşayıp göreceğiz..

Yazarın Diğer Yazıları