23 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

15 Nisan 2017, Cumartesi 13:46

ATATÜRK MAHALLESİ HANGİ BELEDİYEYE BAĞLI?

Bir haftadır ülkemi gündemi Torbalı’nın Pamukyazı mahallesindeki Suriyeli mültecilerle mahalle sakinlerinin gerginliğine kilitlendi. Torbalı halkı mültecilere yoğun tepki gösteriyor. Özellikle artan asayiş olaylarından, hırsızlık vakalarından Suriyeli mültecileri sorumlu tutanlar oldukça fazla. Geçen gün alış veriş yaptığım Kazım Dirik caddesindeki bir esnaf deposuna mültecilerin dadandığını ,sık sık deposuna girilip bir şeylerin çalınmasından duyduğu rahatsızlığı öfke duyarak dile getirdi. Aynı şekilde bir çok esnaf  gün içinde dükkanlarına gelen ve karşılıksız bir şeyler talep eden mültecilerden yaka silktiklerini ifade ediyorlar..Bir çoğunun işi gücü olmayan mülteciler yaşam şekli olarak da şehir kültürüne alışkın değiller. Bu sebeple hem aldıkları kültür icabı hem de bu başıboşluktan dolayı bir çok taciz olayına da karışıyorlar. Doğal olarak halk da çoluğunun çocuğunun güvenliği için patlama noktasına geliyor. Pamukyazı olayı ileride olacak daha vahim olayların sadece bir işaret fişeği.Umarım yetkililer bu olaydan ders çıkartırlar bu olayı münferit bir olay olarak geçiştirmezler. Zira işsizliğin bu kadar yüksek olduğu bu ortamda can havliyle yaşam savaşı veren insanların tepkisini dindirmek kolay olmayacaktır.

ATATÜRK MAHALLESİNE BİR DOKUN BİN AH İŞİT

Suriyeli mültecilere devletin bu kadar kol kanat gerdiği izleminin veren bu ortamda Torbalı’nın her yanından sıkıntı şikayet yağmaya devam ediyor.Özellikle Atatürk mahallesi yeterli hizmet alamamaktan dolayı veryansın eden mahallelerin başında geliyor. Geçen gün yazdığım Beyaz Cafe’nin betonlanması ile ilgili yazımın altına yorum yazan bu arkadaşın da ifade ettiği gibi Atatürk mahallesi yapılmayan yollar ve unutulan alt yapı çalışmaları nedeniyle derdini kime anlatacağını bilemez noktada..Bu noktada Torbalı Belediyesine karşı oldukça sert tepkiler var.

SADECE SEÇİM ZAMANI MI YOLUNU BULUYORLAR?

Eğri oturup doğru konuşmak lazım. Atatürk mahallesi sadece seçim zamanı hatırlanan seçimler bitince da kendi kaderine terk edilen bir mahalle.. Seçim zamanı oradan etkili kimi bulabiliriz bulduğumuz bu etkili kişi ile birlikte kaç kişinin oyunu kapabiliriz hesabı yapanlar seçim bitince Atatürk mahallesinin yolunu unutuveriyorlar. Seçim zamanı siyasilerin nutuk atmak için adeta köşe kapmaca oynadığı Atatürk mahallesinin kahvelerine seçim bittikten sonra uğrayan ise fazla olmuyor.Özellikle şu anda iş başında olan Görmez yönetimin seçilmeden önce Atatürk mahallesine çok fazla söz verdiğini, bu sözlerle Atatürk mahallesinin çehresinin değişeceğinin vaat edildiğini ama şu ana kadar hayal kırıklığı yaşadıklarını bir çok mahalleli dile getiriyor. Sadece Görmez belediyesinden değil Uygur dönemindeki belediyeden de dişe dokunur bir hizmet alamadıklarını bir çok mahalleli öfkeli bir şekilde ifade ediyor.

ATATÜRK MAHALLESİ SADIK İLERİ OLMAYI HAK ETMİYOR MU?

Atatürk Mahallesinin Sadık İleriden Ertuğrul mahallesinden hiçbir farkı yok.. Lafta olmayan bu fark icraatta da olmamalı. Orası kimsenin seçim zamanı uğrayıp iki selam verip oy istediği bir yer olmamalı artık.. Atatürk mahallesi Bir Sadık İleri Bulvarı olmayı anasının ak sütü gibi hak ediyor..Kürt kökenli kardeşlerimizin ağırlıklı yaşadığı Atatürk Mahallesinin kaderibozuk yollar, gitmeyen belediye hizmetleri olmamalı artık.. Unutulmasın ki ; Büyüyen gelişen modern Torbalı’nın yolu büyüyen gelişen modern Atatürk Mahallesinden geçer.

BEYAZ CAFE’NİN BETONLANMASINA İÇERİDEN TEPKİ

Geçen yazımda Beyaz Cafe’nin zeminin betonlanması konusuna değinmiş hatta Adalet ve Kalkınma Partisi’nin içinden bile eleştiriler geldiğinden bahsetmiştim.. Geçen Akşam yine Adalet ve Kalkınma partisinin Torbalı’da tanınan yüzlerinden birisi beni telefonla aradı.. Beyaz Cafe’nin bu şekilde betonlanmasına kendisinin de karşı olduğunu hatta dışarıdan gelen bir çok misafirini oraya götürdüğünü neden böyle bir karar alındı anlam veremediğini ifade etti..Ve bir şerh koydu.. Geçen Ocak ayında Başbakan Binali Yıldırım’ın şehirleşmede betonlaşmaya karşı olduğunu ifade ettiğini hatta bu konuyu sert eleştirdiğini ifade etti.. Torbalı’daki olayın bir parti politikası olmadığını münferit bir olay olduğunun da altını çizdi..Bende sorumlu yayıncılık gereği arkadaşımızın düşüncelerini buraya yazıyorum..Umarım İktidar partisinin bu konudaki görüşleri Baki kalır..!! Ve eğer bu parti politikasıyla Torbalı Belediyesi de bunu inşallah örnek alır..Ama bu arada olan Beyaz Cafe’ye oldu, bize ise onun üstüne bir bardak soğuk içmek kalır..Cümleten afiyet olsun

Yazarın Diğer Yazıları