27 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

13 Mayıs 2023, Cumartesi 01:02

ÖZGÜR ÖZEL FIRTINASI TORBALI'YI SALLADI

"YOLCUDUR ABBAS, BAĞLASAN DURMAZ"



Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Örgütü yaklaşık iki aydır yoğun bir tempo ile sürdürdüğü seçim çalışmaları kapsamında bu akşam muhteşem bir final mitingi gerçekleştirdi. CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel tarafından gerçekleştirilen mitinge binlerce Torbalılı akın etti

Türkiye’nin kader seçimi olarak adlandırılan 14 Mayıs seçimlerine ilişkin iki aya yakın zamandır ilçede yoğun bir çalışma yürüten CHP Torbalı İlçe Örgütü çalışmalarını bu akşam CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleşen final mitingiyle taçlandırdı. Özgür Özel tarafından gerçekleştirilen mitinge İzmir Milletvekili Adayı Sefer İpekli, 27’inci Dönem İzmir Milletvekili ve 28’inci Dönem Milletvekili Ednan Arslan’ın yanı sıra Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Şengel ile Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve çevre ilçelerin CHP İlçe Başkanları katılırken binlerce Torbalılının akın ettiği muhteşem Torbalı'da adeta Özgür Özel fırtınası esti.

ÖZEL: YOLCUDUR ABBAS BAĞLASAN DURMAZ

Torbalı’da gerçekleştirdiği mitingde CHP Grup Başkanvekili ve 27’inci Dönem Manisa Milletvekili Özgür Özel’i, Torbalı halkı sahneye güller atarak karşıladı. 28’inci Dönem için yine Manisa’dan Milletvekili Adayı gösterilen Özel bu durum karşısında; “Pazar günü Erzurum’da provokasyon yapanlara karşı biz taş atmayız gül atarız diyen Torbalılılar, çok güzelsiniz. Bu ne güzel Torbalı böyle! Hoş bulduk! Sizleri görmüşken İsmail Uygur Başkanı anmadan geçmeyelim. Allah rahmet eylesin. Kendisi çok iyi bir partiliydi. Bu Pazar günü alacağımız sonuç inşallah onun ruhuna değecek. Pazar günü bir devir kapanacak yeni bir devir başlayacak. İsmail Başkan da bunu görecek. Buradan ailesine bir kez daha baş sağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmasının devamında AKP’nin iktidara gelirken verdiği sözleri eleştiren Özel, kitlenin sözünü “Hırsız, Tayyip Erdoğan” sloganı ile kesmesi karşısında ise; “Yapmayın arkadaşlar, bize yakışmaz. Siz onlara en güzel cevabı Pazar günü sandıkta vereceksiniz. İktidar partisi sürekli sahada ölçüm yaptı. Baktı işler kötü biz ne vaat verdikse yok, olmaz deyip bizim vaatlerimizi vermeye ve uygulamaya başladı. Ama baktılar ki işler hala kötü gidiyor. Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz. Onları sandığa gömeceğiz” dedi.  

“TERÖRİSTLERİ LİSTELERİNDEN MECLİSE SOKMAYA ÇALIŞIYORLAR”

İttifak meselesine ilişkin de konuşan Özel, “Bizi sağdan sayın altı kişiyiz, soldan sayın altı kişiyiz. Onlar ise kimle kol kola olduklarını bilmiyorlar. MHP ve BBP ile el eleler, Yeniden Refah yine hakeza. Ama bir parti var ki onlarla koyun koyunalar. Biliyorsunuz o partiyi Hüda-Par’dan bahsediyorum. Bunlar terör örgütleri ile iç içeler. Kendi listelerinden teröristleri meclise sokmaya çalışıyorlar. Bunu perdelemek için oradan gaz buradan petrol çıktı diyorlar. Anketlere para vererek gerçekleri örtemiyorlar, TOGG üzerinden, Bayraktar Kızılelma üzerinden propaganda yapıyorlar. Biz gidersek bunlar olmaz diyorlar. Bunlar sizin değil, devletin devletin! Yalan ile iftirayla yol alamazsınız, alamayacaksınız. Boşa uğraşıyorsunuz. Bu millet sizi sandığa gömecek. Biz halk yararına olan ne varsa onu sonuna kadar destekleyeceğiz ve halkımıza hizmet edeceğiz. Sizinle aramızdaki fark bu. TOKİ’yi kapatacaklar diyorlar, iktidarımızda TOKİ kapanmayacak aksine sosyal projeler yapacak ve çıldırmış kiralara ayar vereceğiz. Diyanet İşleri’ne gelince be hey densizler, Atatürk’ün kurduğu bir kurumu Atatürk’ün partisi kapatır mı? Buna sizin bile gücünüz yetmez, biz buradayız. Ama bu kurumu kendine alet edenleri de milletin vicdanına bırakıyoruz. Onlardan hesabı samimimi Müslümanlar hesap soracak.“ şeklinde konuştu.

“ATİLLA KAYA’NIN EN BÜYÜK KORKUSU BENİM”

Konuşmasının son kısımlarında AKP’nin adayı Atilla Kaya ile ilgili açıklamalarda bulunan Özel, “Sonra geldiler en büyük yalana. Yalan deyince burada kıymetli bir kardeşim var adı; Atilla Kaya. Sabah yalan akşam yalan. Sakın yuhalamayın, ama yalanlarından bıktıysanız Pazar günü ensesinden demokrasi tokadını eksik etmeyin. Bu kardeşimin en büyük korkusu benim. Aman Özgür Başkan İzmir’e gelecek. Havaalanına geliyorum, hanımın haberi yok Atilla Kaya’nın var. Yahu kardeşim taş yerinde ağırdır. Biz Manisa’dayız. Sen İzmir’de bilek güreşi yapacak adam arıyorsan gücün yeterse burada Ednan Arslan var buyur gücün yeterse dene şansını. Sizlerden aldığımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı, CHP’yi iktidar yapma sözünün ardından son olarak eklemek istediğim bir şey var. Bu Pazar gününden sonra bakan çocukları devri kapanacak, vatan çocukları devri başlayacak” ifadelerini kullandı. Özel konuşmasının sonunda Pazar günkü seçime vurgu yaparak, Kemal Kılıçdaroğlu’nu Atatürk’ün emaneti olan Çankaya Köşkü’ne çıkarma sözü aldı. CHP Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, CHP İzmir Milletvekili Adayı Sefer İpekli, CHP 27’inci Dönem İzmir Milletvekili ve 28’inci Dönem Milletvekili Adayı Ednan Arslan ile el ele poz vererek Torbalılıları selamladı. Mitingin sona ermesinin ardından Özel ilçeden ayrıldı.

DEMİR: 14 MAYIS AKŞAMI İKTİDAR OLUYORUZ

Gerçekleşen mitingde konuşan Özel’den önce ilk sözü CHP Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir aldı. Torbalılılara hitaben yaptığı konuşmasına depremzedeleri anarak başlayan Demir, “Cumhuriyetçiler, devrimciler, Atatürkçüler, hepiniz hoş geldiniz. Kıymetli hemşerilerim 14 Mayıs’ta CHP Torbalı İlçe Örgütü olarak 4 bin yol arkadaşımız ve 40 avukatımızla sahada olacağız. Sandık güvenliğini sağlamak için her detayı düşündük. Öyle ki; 14 Mayıs günü başınız ağrısa oraya iki dakika içinde 100 kişi geliriz. Kendinizi asla yalnız hissetmeyin. Sizin arkanızda dağ gibi Cumhuriyet Halk Partisi var” ifadelerini kullandı. Konuşmasının son kısmında mitinge katılan yurttaşlara “Şimdi size soruyorum 14 Mayıs akşamı iktidar olmaya var mısınız?” diye soran Demir’e kitle coşkuyla “Varız” şeklinde cevap verdi. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’e de destekleri için teşekkür eden Demir, “Görüyorum ki bizler 14 Mayıs akşamı iktidar oluyoruz. Son olarak çalışmalarımızda arkamızda bir abi gibi duran ve desteğini bizden hiç esirgemeyen Torbalı Belediye Başkanımız Mithat Tekin’e de sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Allah’a emanet olun, sağ olun var olun” ifadelerini kullandı.

TEKİN: GÖRÜYORUM Kİ BU İŞ BİTMİŞ

Demir’in konuşması sık sık “İşte örgüt işte başkan”, “Torbalı seninle gurur duyuyor”, “İktidar, iktidar, iktidar” sloganlarıyla kesildi. Demir’den sonra sahneye çıkan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Torbalılılara hitaben yaptığı konuşmada, “Burada bizleri yalnız bırakmayan hemşerilerimize teşekkür ederim. Hoş geldiniz diyorum hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Görüyorum ki bu iş bitmiş, burada gördüğüm manzara iktidar olduğumuzu söylüyor. Ama rehavete kapılmak yok. Son dakikaya kadar elimizden gelen çalışmayı yapmaya devam edeceğiz. İnşallah, Pazar günü yine bu alanda kutlama için tekrar bir araya geleceğiz. Şimdilik hoşça kalın” şeklinde konuştu.

İPEKLİ: İZMİR’İN TÜM DAĞLARINDA ÇİÇEK AÇACAK

Tekin’den sonra mikrofonu alan CHP İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Sefer İpekli alarak, “Sayın dava arkadaşlarım, Sayın Cumhuriyet Halk Partililer, sevgili Torbalılılar, hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. İyi ki varsınız. Pazar ne yapacağız? Pazar günü bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na bir oy CHP’ye vereceğiz, iktidar olacağız. Bayramımızı şimdiden kutluyorum. Her şey çok güzel olacak. Pazar günü İzmir’in tüm dağlarında çiçek açacak. Herkesi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. İyi ki varsınız, Allah razı olsun sizlerden” dedi.

ARSLAN: BU SEÇİMİ TAŞ ATANLAR DEĞİL KALP YAPANLAR KAZANACAK

Dördüncü sözü alan CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Adayı Ednan Arslan, “Sevgili Tepeköylüler, sevgili Torbalılılar, hepiniz hoş geldiniz. Ne mutlu bize 73 yıl sonra Gazi Mustafa Kemal’in Çankaya’sına bir Cumhuriyet Halk Partili oturtuyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu seçimi kazanıyor. Bu süreçte hepimize büyük görev düşüyor. İnanıyorum ki bizler bu görevi layıkıyla yerine getireceğiz ve 14 Mayıs gecesi iktidar olacağız. İşte o geceden sonraki sabah ülkemize yeniden baharlar gelecek. ‘Ben gidersem kaos olur’ diyenlere liderimizin bir lafı ile cevap vermek istiyorum. Ne demişti Gazi, ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacak. Ama Türkiye Cumhuriyeti İlelebet payidar kalacaktır’ iyi ki öyle bir lidere sahibiz. İyi ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundayız. Bu seçimi taş atanlar değil, kalp atanlar kazanıyor, sevgili Torbalılılar. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın da dediği gibi her şey çok güzel olacak” şeklinde konuştu.