16 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

3 Aralık 2021, Cuma 17:18

YILIN SON MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

YILIN SON MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Torbalı Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı bugün gerçekleşti. 2021 yılının son meclis toplantısı sakin bir ortamda gerçekleşti. Toplantıda önergelerin biri oy çokluğuyla kabul edilirken diğer tüm maddeler oy birliğiyle kabul edildi.

Mecliste görüşülerek karara bağlanan konulardan biri 86 kişinin geçici işçi statüsüyle 5 ay 29 günlüğüne Torbalı Belediyesi bünyesine alınması konusu oldu. Önerge oy birliğiyle kabul edildi. Diğer bir madde ise Yazıbaşı’daki bir park alanının doğalgaz çalışmaları kapsamında regülatör alanı olarak belirlenmesi oldu. Bu madde de oy birliğiyle kabul edildi. Pancar Mahallesi’nde bir spor alanı ve bir yeşil alan yapılmasına yönelik imar değişikliği önergeleri de oy birliğiyle kabul edilen önergeler arasında yer aldı.

KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ

Toplantıda gerçekleşen bir diğer görüşme ise komisyonlara seçilecek meclis üyelerinin belirlenmesi oldu. Engelli Komisyonu’na Metin Şahin, Sultan İpekli, Sıla İlgi Akkaş, Nurettin Albaş, Zafer Uysal seçildi. Doğalgaz Komisyonu’na Hasan Atak, Yavuz Selim Özgan, Ömer Şentürk, Emre Tezcan, Ali Yadık seçildi. Kentsel Dönüşüm Komisyonu’na ise Musa Serbest, İlker Yıldız, Cevdet Sardık, İlknur Demirtaş, Ali Rıza Çalışkan seçildi.

TOPLANTIYA İLÇE BAŞKANI ÖVÜNÇ DEMİR DE KATILDI

Toplantıya başlamadan önce söz alan Torbalı Belediye Meclisi CHP Grup sözcüsü Ömer Şentürk, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne dikkat çekerek engelli vatandaşlarımız için engellerin kaldırıldığı bir dünya temennisinde bulundu. Meclis toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir de katıldı. Ömer Şentürk konuşmasında toplantıya CHP İlçe Başkanı Övünç Demir’i takdim ederek “İlçe Başkanımıza hoş geldiniz diyoruz” dedi.