25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

29 Kasım 2022, Salı 14:15

ÜYE VE DELEGE ADAYLARINA BASKI İDDİASI

ZİRAAT ODASI’NDA BASKIN SEÇİM KARARI

Torbalı Ziraat Odası’nda seçim takvimi işlemeye başladı. Mevcut yönetimin almış olduğu ani kararla seçimlerin, 3 gün sonraki bir tarih olan 2 Aralık tarihinde yapılması kararlaştırıldı. Öte yandan seçimlerde çeşitli usulsüzlükler yapılmaya çalışıldığı da ortaya atılan iddialar arasında yer alıyor

Torbalı Ziraat Odası’nda seçim takvimi işlemeye başladı. 2018 yılı Aralık ayında gerçekleşen delege seçimlerinin ardından 2019 yılı Şubat ayında başkanlık seçimi gerçekleşmiş Yılmaz Girgin, Torbalı Ziraat Odası Başkanı seçilmişti. Tekrardan seçim dönemine girilen odada mevcut yönetimin delege seçimleri için 3 gün sonraya adeta baskın seçim tarih alındığı öğrenildi. Üyeler ve delege adayları tarihe ilişkin  “baskın seçim” değerlendirmesinde bulunurken seçim öncesi çeşitli usulsüzlüklerin yapılmaya çalışıldığı da iddialar arasında yer alıyor. 

ÜYE VE DELEGE ADAYLARINA BASKI İDDİASI

Önümüzdeki Cuma günü gerçekleşecek delege seçime ilişkin üyelerden ve delege adaylarından edinilen bilgilere göre oy kullanacak üyelerden mevcut başkan Yılmaz Girgin’e yakın adayların mahallelerinde kaydırma yapıldığı ve bunun yanı sıra üyelere ve delege adaylarına AKP Torbalı İlçe Başkanlığı’nın etkili isimleri tarafından çeşitli baskılar yapıldığı da yer alıyor.