6 Mayıs 2024, Pazartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

16 Aralık 2017, Cumartesi 08:39

TÜRKİYE BÜYÜDÜYSE BU İNSANLAR NE ARIYOR?

Geçmiş zaman olur ki benim balonlarım vardı,onları kim aldı diyen şarkıcımız vardı,sempatik,cana yakın,tombiş İbo.Yaşı genç olanlar hatırlamaz. Benim kuşak iyi bilir. Evet İbo'nun balonlarını alanlar belli oldu. Devletin ekonomik yetkilileri imiş oysa. Şiştikçe şişiyoruz balon gibi. Nasıl da büyümüşüz biz Dağ gibi olmuşuz haberimiz olmadı. Benim aklımın erdiği, zekamın bastığı kadarıyla büyüme de açıklanan Türkiye. Hatta Dünya rekoru bu.Nasıl oldu bilen varsa beri gelsin. Enflasyon çift haneli rakamlarda, kayıt altında olan gerçeği yansıtmayan işsizlik rakamları çift haneli rakamlarda, yaptığımız ihracat rakamları ithalat rakamlarından daha düşük. Dışarıdan et, sığır,saman,bakliyat aklına ne geliyorsa ithal ediyoruz hatta sarımsak dahil. Çarşı,pazar çıkmaya korkarsın.

EKONOMOMİ YETKİLİLERİNDEN FAZLA BEN SEVİNECEĞİM. ANCAK CEBİM BÜYÜMEDİ AKSİNE BÜZÜLDÜ.

Kırsal kesim hayvancılık ve tarım tükenme noktasında olduğundan büyük kentlere göç fazlalaştı inşaat sektörü canlı doğrudur. Bir kaçı dışında yabancı sermaye elinde olan bankacılık sektörü, borç para verme ve faizlerin sürekli artması sonucu at başı gidiyor doğrudur. Küçük esnafın ekonomik gücü yetersiz ve vergi borçlarını karşılayamadığından, büyük market ve alış veriş merkezleri, değişik İnsan duygularının hepsini karşılamasından dolayıdır ki neredeyse kutsal Mabed'ler haline geldi doğrudur. Teknoloji çılgınlığı cep telefonu,bilgisayar v.s tam gaz MAŞALLAH. sanırım cep telefonu üreten firmalar Üç vardiya da çalışsa yetiştiremiyorlardır. Büyümek ise doğrudur.

EFENDİLER!

Özel sektöre borçlanarak yol,köprü yaptırarak büyüme olamaz.Bankaların verdiğ krediler ile canlıymış gibi görünen borç para ile büyüme olmaz.Çoğu yabancı sermayeli alışveriş yerleri açılan caf,caflı yaşam özentisi ile büyüme olmaz,Üzerinde hiç bir Türk kelimesi yazmayan ilaç sektörü ile büyüme olmaz,eke bildiğimiz kadarıyla bütün tohumları dışarıdan alma ile büyüme olmaz,neredeyse İlçelerin dahi hepsine bir bina ile İki Yıllık okullar ile(Mezun oldukların da asgari ücretle özel sektöre teslim etmekle)büyüme olmaz.Devletin harcamaların da tasarruf etmedikçe büyüme olmaz.Say sayabildiğin,yaz yazabildiğin kadar.

BÜYÜME OLMAZ!

Siyasetçiler ve Ekonomistler artı değer derler,biz yazmaya çalışanlar para kazandıracak,üretim yapacak deriz. Bir şeyler üretmiyorsan yoksun ve hiçsin. Aklıma gelmişken sorayım Sümerbank nerede?

BÜYÜME RAKAMI OLSA, OLSA BALONDUR. İĞNELERİ SAKLAYIN DERİM.