27 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

30 Mayıs 2023, Salı 12:20

TORBALI BELEDİYESİ HAREKETE GEÇTİ

60 MAHALLEDE İLAÇLAMA SEFERBERLİĞİ BAŞLADI

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte sinek, sivrisinek ve haşere oluşumuna karşı önlemlerini sıklaştıran Torbalı Belediyesi, ilçedeki 60 mahallede ilaçlama seferberliği başlattı

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte sinek, sivrisinek ve haşere oluşumuna karşı önlemlerini sıklaştıran Torbalı Belediyesi, ilçedeki 60 mahallede ilaçlama seferberliği başlattı. Ekipler, özellikle vatandaşın yoğun olduğu pazaryerleri, dere yatakları ve sulak alanların ilaçlanmasına özen gösteriyor. Toplam 10 araç ve 10 görevli personel her akşam görev bölgelerinde ilaçlama işlemlerini koordineli bir şekilde gerçekleştiriyor. Ayrıca çöp bırakma noktalarındaki ilaçlama ve dezenfekte işlemiyle mikrobik ortamların oluşmasının önüne geçiliyor.

“ZARARSIZ İLAÇLAMA YAPILIYOR”

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, yaz mevsiminde vatandaşı rahatsız edecek sinek ve sivrisineklerin yayılımını engellemek için ilk olarak Büyükşehir Belediyesiyle koordineli olarak larvasit uygulaması yapıldığını bu günlerde de ilaçlama seferberliği başlattıklarını söyleyerek şunları aktardı: “Larvanın uçkun hale gelmeden etkisizleştirilmesini amaçladığımız çalışmalarımızın yanı sıra akşam saatlerinde araçlarımızla ilaçlama çalışmalarımız da devam ediyor. Doğaya ve diğer canlılara zarar vermeyen ilaçlar kullanarak aynı zamanda doğal yaşamın zarar görmesinin de önüne geçiyoruz. Vatandaşımızın, yaz mevsiminde sinek ve sivrisineklerin oluşturacağı olumsuzluklarla karşılaşmaması için mahalle ilaçlamalarımız aralıksız devam edecek.”