19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

24 Ocak 2023, Salı 11:56

TOP EMPLOYERS INSTİTUTE EN İYİ İŞVERENLERİ AÇIKLADI

JTI, DOKUZUNCU KEZ “EN İYİ İŞVEREN” SEÇİLDİ

Bağımsız araştırma kuruluşu “Top Employers Institute” her yıl olduğu gibi bu yıl da dünya genelinde çalışanlarına en iyi koşulları sunan işverenleri belirledi. JTI Türkiye dokuzuncu senesinde de bu ödülle buluştu ve Türkiye’deki diğer Top Employer şirketleri arasında üçüncü sırada yer aldı

Bağımsız araştırma kuruluşu “Top Employers Institute” tarafından her yıl gerçekleştirilen uluslararası araştırma, dünya genelinde çalışanlarına en iyi koşulları sunan, çalışanların gelişimini hedefleyen, istihdam koşullarını sürekli iyileştiren lider işverenleri belirledi. JTI Türkiye dokuzuncu senesinde de bu ödülle buluştu ve Türkiye’deki diğer Top Employer şirketleri arasında üçüncü sırada yer aldı. JTI Türkiye İnsan ve Kültür Direktörü Sanlı Güler konuya ilişkin yaptığı açıklamasında; “Top Employers Institute tarafından dokuz yıldır bu ödüle layık görülmek her geçen gün kendi hedeflerimizi aşarak daha iyiyi hedefleyen bizleri motive ediyor. Bu ödül aslında hedefler koyan, bu hedeflere ulaşmaya kendini adayan, yeni girişimlere katılan, diğer çalışma arkadaşlarına ilham veren bir kültürle ilgili: JTI Kültürü. Top Employer Sertifikası, hem şimdiki hem de gelecekteki çalışanlarımıza fikirlerini ifade edebilecekleri çalışma ortamları yaratmak, dinamik bir organizasyon yapısında onların esnekliklerini artırmak, yeteneklerini adil bir şekilde değerlendirmek ve gelişmelerini sağlamak konusundaki taahhüdümüzü gösteriyor. Bilindiği üzere Pandemi dönemi tüm dünyada iş yapma şekillerini değiştirdi ama sürecin sona ermesiyle alışılageldik sistemlere geri dönüşler de oldu. Ancak JTI olarak yeni çalışma şekilleri politikamızı hızlıca hayata geçirdik ve dünya çapında tüm JTI çalışanları %50 ofis, %50 evden çalışmaya başladı. 2021 yılında başladığımız Aile İzni Uygulamamızı da genişleterek sürdürüyoruz. Erkek çalışanlarımız da 20 hafta ücretli doğum izni kullanarak ailelerinin yanında olabiliyorlar. Bir diğer uygulamamız ise çalışanlarımıza tüm JTI dünyasında yeni iş fırsatlarına erişimlerini sağlayan Yetenek Yolcuğu uygulamamız. İster ülke içinde ister ülke dışında yatay ya da dikey tüm boş pozisyonlara başvuru yapılması olanaklı kılınırken aynı zamanda Türkiye’de departmanlar arası rotasyonla çalışanlarımızın kariyer gelişimlerini sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

HEM MERKEZDE HEM DE FAALİYET GÖSTERDİĞİ BÖLGELERDE LİSTENİN EN ÜSTÜNDE

JTI, dünya çapında olarak da Top Employers Institute tarafından yalnızca 15 şirkete verilen "Global En İyi İşveren" sertifikasına üst üste dokuzuncu kez layık görüldü. JTI, dünya çapında sertifikanın yanı sıra, faaliyet gösterdiği beş bölgede de sertifika aldı. JTI İnsan ve Kültür ve Kurumsal Güvenlik Kıdemli Başkan Yardımcısı Guergana Andreeva konuya ilişkin yaptığı açıklamasında “Çalışanlarımızı yaptığımız her işin kalbine koymamız JTI’ı eşsiz bir işveren yapıyor. Çalışanlarımızın şirketimizi önemsediği gibi biz de onları önemsiyoruz” şeklinde konuşurken, Top Employers Institute CEO’su David Plink ise; “Olağanüstü durumlar en iyi insanları ve kurumları ortaya çıkarıyor. Bu sene Top Employer Sertifikasyon Programımızda Top Employer 2023 sertifikasına hak kazanan şirketlerde buna tanık olduk. Bu şirketler çalışanlarının gelişimi ve esenliği için en iyi uygulamaları hayata geçirdiler ve bunu yaparak da çalışma hayatını zenginleştirdiler” dedi.