19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

6 Haziran 2023, Salı 11:11

TOKSED, TOPLUMCU ŞİİRİN USTALARINI ANACAK

"BAŞKALDIRAN DİZELERLE BULUŞUYORUZ"

TOKSED, 13 Haziran Salı günü Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda “Bir mısra daha söylesek sanki her şey düzelecek” sloganıyla Anadolu şiirinin ustalarını anma programı düzenleyecek

Torbalı Kültür & Sanat ve Eğitim Derneği, geleneksel hale getirdiği ve bu yıl ikincisini düzenleyeceği “Haziran Anmaları” programı ile Anadolu şiirinin ustalarını anmaya hazırlanıyor. “Bir mısra daha söylesek sanki her şey düzelecek”  sloganıyla 13 Haziran Salı günü saat 20:45’te Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşecek olan anma programında başta Nazım Hikmet ve Ahmed Arif olmak üzere Anadolu şiirinin toplumcu şairlerini anacak olan TOKSED, programa tüm Torbalılı şiir severleri davet etti.

“BİR MISRA DAHA SÖYLESEK SANKİ HER ŞEY DÜZELECEK”

TOKSED tarafından programa dair yapılan açıklamada; “Kıymetli Dostlarımız; Bu sene ikincisini yapacağımız Haziran Anmalarımızı, “Başkaldıran Dizelerle Buluşuyoruz” adıyla gerçekleştireceğiz. Geçen sene, henüz daha 4 aylıkken başladık Haziran Anmalarına ve “Nazım Usta’ya Merhaba” diyerek ilkini sunduk sizlere… Şimdi 1 yaşını geçtik ve şairin de dediği gibi “Bir mısra daha söylesek sanki her şey düzelecek” ti diye düşündüğümüzden sözümüzü sizlerle paylaşmak istiyoruz. Böylesine kısa bir insanlık tarihinde bir iz olmaktır muradımız. Yanı başımızda olmanız yüreğimizi ısıtmanız, heyecanımızı paylaşmanız, bizlere güç olmanız dileğiyle, 13 Haziran Salı akşamı bir nefeslik zamanımızı paylaşalım” ifadelerini kullanıldı.