26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

29 Kasım 2022, Salı 15:08

ŞOK İDDİA: DELEGE ADAYLARINA LİSTE VERİLMİYOR

AK PARTİLİLERDEN DELEGE ADAYLARINA BASKI İDDİASI

Torbalı Ziraat Odası’nda baskın seçim kararının yankıları büyüyor. Gün içerisinde ilçe basınında yer alan haberlerin ardından delege adaylarından ve üyelerden çarpıcı açıklamalar gelmeye başladı. İddialara göre bir kısım delege adaylarına üye listeleri verilmiyor. Bazı delegeler ise AK Parti’nin ilçedeki etkili isimleri tarafından baskıya maruz kalıyor

Torbalı Ziraat Odası Yönetim Kurulu’nun almış olduğu karar neticesinde odanın delege seçimleri üç gün sonra gerçekleşecek. Bugün açıklanan karara göre Torbalı’nın 60 mahallesinden 60 delegenin seçileceği delege seçimleri 2 Aralık Cuma günü yapılacak. Kararın duyulması çeşitli tepkilere neden olurken, seçimde delegeliğe aday olan ve delege seçimlerinde oy kullanacak olan bazı oda üyeleri, çarpıcı iddialarda bulundu. Delege adaylarının bir kısmı oda yönetiminin kendi mahallelerindeki üyelerin listesinin vermediğini iddia ederken bir kısmı ise AK Parti’nin ilçedeki etkili isimleri tarafından kendilerine baskı uygulandığını iddia etti.

AK PARTİLİ İSİMLERDEN DELEGE ADAYLARINA BASKI

Delegeliğe aday olan isimler yaptıkları açıklamalarda, “Kendi mahallemizde kimlerin oy kullanacağının bilgisi bize verilmiyor. Biz kimlerin oy kullanacağını bilmeden kimden nasıl oy isteyeceğiz. Mevcut başkana yakın isimler ellerinde liste ile kapı kapı gezerken bizler bu listeye erişemiyoruz. Geçmiş dönemlerde yaşanan çeşitli seçimlerde sandıkta ve sayım sırasında yapılan pek çok hileye tanık olduk, bunlara alışığız ama bu sefer yeni bir yöntem geliştirdiler ve bu yöntem daha şimdiden seçime şaibe karışmasına neden oldu” ifadelerini kullandı. Bir başka delege adayının iddiasına göre AK Parti’nin ilçedeki etkili isimleri tarafından delegelere aday olmamaları veya mahallelerinde değişiklik yapılması yönünde çeşitli baskılar yapılıyor. Konuya ilişkin örneklemede bulunan delege adayı, “Mesela ben yıllardır Torbalı’nın aynı mahallesinde kayıtlı üyeyim lakin bu seçimde başka bir mahallede kayıtlı gözüküyorum. Bu da mevcut yönetimin kazanacağını düşündüğü mahallerdeki üyelerini kazanma ihtimalinin fazla olduğu mahallelere kaydırmaya ve böylece seçimi kazanmaya çalıştığını gösteriyor” şeklinde konuştu.