26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

6 Haziran 2023, Salı 12:19

ŞİKE İDDİANAMESİ HAZIRLANDI

TORKOS, BAL LİGİ'NE ÇIKIYOR

Geçtiğimiz sezon oynadığı play-out maçında Çeşme Belediyespor’a 1-0 mağlup olarak BAL’a çıkma şansını yitiren Torkos’un, yargıya taşıdığı rakip takım yöneticilerinin şike teklifi davasının iddianamesi hazırlandı. Savcılık, Torkos’un 3-0 galip sayılarak önümüzdeki sezon BAL’a çıkmasını talep etti

Geçtiğimiz sezon İzmir Nevzat Güzelırmak Süper Amatör Lig’de başarılı bir grafik çizen ancak play-out maçında Çeşme Belediyespor’a 1-0 mağlup olarak Bölgesel Amatör Lig’e çıkma şansını yitiren Torbalıspor, Çeşme Belediyespor yöneticilerinin maç öncesinde Torbalısporlu oyunculara şike teklifinde bulunmasını yargıya taşımıştı.  İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Torbalıspor ile Çeşme Belediye arasında oynanan Bölgesel Amatör Lig Play-Out mücadelesi öncesinde Çeşme Belediyespor tarafından takım menajeri Ömer Bedioğlu aracılığıyla şikeye teşebbüs edildiği ses kaydıyla belirlendi.

GÖZLER, TFF’NİN ALACAĞI KARARA ÇEVRİLDİ

Torkos’un 1-0 mağlup olduğu play-out maçı öncesinde Çeşme Belediyespor Menajeri Ömer Bedioğlu, telefonla ulaştığı Torkos’lu futbolcular Şamil Ünal ve Durmuş Eroğlu’na maçı satmaları karşılığında 50’şer bin lira teklif etti. Durumu kulüp yönetimine bildiren Ünal ve Eroğlu, daha sonra kulüp yöneticileri ve avukatları bilgisinde Bedioğlu ile Torbalı’da bir kafede buluşarak Bedioğlu’nun ahlaksız teklifini ses kaydına aldılar. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede; Çeşme Belediyespor’un Bedioğlu aracılığıyla şike teşebbüsünde bulunduğunun ses kayıtları ile sabit olduğu ifade edilerek, bu nedenle söz konusu maçın tescilinin iptali, söz konusu maçta Çeşme Belediyespor'un hükmen mağlup sayılması ve Torbalıspor’un Bölgesel Amatör Lig’e çıkarılması talep edildi. Bunun üzerine gözler, mahkemeden çıkacak karara ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun uygulayacağı yaptırıma çevrildi.