28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Turizm

16 Eylül 2017, Cumartesi 08:49

OVANIN ÜZÜMÜNÜ FESTİVAL İLE TANITACAKLAR

Selçuk Gökçealan Mahallesi'nde bu yıl ilk kez düzenlenecek Gökçealan Üzüm Festivali'nde yöreye özgü Osmancık üzümü tanıtılacak.

Selçuk Gökçealan Mahallesi'nde bu yıl ilk kez düzenlenecek Gökçealan Üzüm Festivali'nde yöreye özgü Osmancık üzümü tanıtılacak.17 Eylül Pazar günü Gökçealan Mahallesi'nde Gökçealan Üzüm Festivali yapılacak. Selçuk Kaymakamlığı, Selçuk Belediyesi ve Selçuk İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen festival kapsamında bağbozumu başlatılmasının yanı sıra yarışmalar ve kültürel etkinlikleri de düzenlenecek. Gökçealan Üzüm Festivali'ne katılmak isteyen vatandaşlar için festival günü 12.00 – 22.00 saatleri arasında Selçuk Belediyesi Hizmet Binası önünden 30 dakika aralıklarla servis kalkacak.

SANATSAL FAALİYETLER OLACAK

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Gökçealan Üzüm Festivali kapsamında, Gökçealan'da yaşayan 94 yaşındaki Kübra Akçınar'ın tuvaline yansıttığı renkler de sergilenecek. Asırlık çınar Kübra Akçınar'ın resim sergisi saat 13.00'de açılacak. Festival kapsamında bir diğer kültürel etkinlik olan Serdar Atalay'ın katı sanatı resim sergisi saat 14.00'de katılımcılarla buluşacak. Saat 16.30'da protokol üyelerinin yol üzerinde yer alan bir bahçeden üzüm kesmesi ile resmen başlayacak festivalde yazar Gülizar Tamer 'Osmancık Üzümünün Tarihçesi' konulu bir sunum yapacak. Gökçealan'a özgü olan bir lezzet olan Osmancık üzümünün tanıtımı amacıyla düzenlenen festivalde üreticilerin ürettiği en iyi Osmancık üzümü, en iyi diğer üzüm çeşidi ve en iyi yaprak sarma da seçilecek. Çınar Köyü Halk Oyunu Ekibi'nin gösterisi, Gökçealan Mahallesi sporcularının karate gösterisi, İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu ve Yerel Sanatçı Ozan Ünsal konseri de Gökçealan Üzüm Festivali'nin eğlence kısmında yer alan etkinlikler olarak katılımcıları bekliyor.