23 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

7 Nisan 2022, Perşembe 09:57

OLGUN ANKARA'DAN 4 MÜJDE İLE DÖNDÜ

Önceki gün Ankara’da yapılan Oda ve Borsa Başkanları istişare toplantısına katılan Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun Torbalı’ya 4 müjde ile döndü. Toplantıdan sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rıfat Hisarcıklıoğlu ile baş başa bir görüşme yapan Olgun, ilçe için önemli müjdeleri açıkladı: TOBB, Torbalı’ya okul yapacak. Ticari uyuşmazlıklar için Torbalı Ticaret Odası’nda TOBB Uyuşmazlık ve Arabuluculuk Merkezi açılacak. İzmir Ticaret Odası’ndan temin edilen Dijital Ehliyet ve Sayısal Takograf artık Torbalı Ticaret Odası tarafından verilebilecek. Ayrıca TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Ticaret Kongre Merkezi’nin açılışına katılıp İzmir’in ekonomi toplantısını Torbalı’da yapacak.

HİSARCIKLIOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Müjdeler ile ilgili bilgi veren Olgun, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti. İlçe için büyük önem arz eden hizmetlerin hızlı bir şekilde gelmesi için uzun süredir talepte bulunduklarını açıklayan Olgun, “İlçemize TOBB bir okul yapacak. Bu okulun meslek lisesi olması için valimiz ve Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde çalışma yapacağız. Ticari ve ekonomi yaşamı ile ilgili uyuşmazlıklar artık mahkemeye intikal etmeden arabulucu avukatlar vasıtası ile Torbalı Ticaret Odası’nda çözülecek. Bir müjdemiz de taşımacılık sektörü ile ilgili. İzmir Ticaret Odası’ndan temin edilen Dijital Ehliyet Ve Sayısal Takograf artık Torbalı Ticaret Odası tarafından verilebilecek. Sayın Hisarcıklıoğlu, odamız tarafından yapılan Ticaret Kongre Merkezi’nin açılışa katılıp aynı gün İzmir’in ekonomi toplantısını Torbalı’da yapacak” dedi.

ODANIN İŞLEVİ ARTIYOR

TOBB Uyuşmazlık ve Arabuluculuk Merkezi ve Dijital Ehliyetin oda tarafından verilmesinin önemine vurgu yapan Olgun “Odanın işlevini artırmayı hedefliyoruz. ‘Odalar ne işe yarar, algısı yok olsun’ diye çalışıyoruz. Daha önce mesleki yeterlilik belgesini oda olarak vermeye başladık. Aynı şekilde KOSGEB Müdürlüğü bünyemizde kuruldu. İŞKUR Hizmet Noktası da odamızda faaliyet veriyor. Odanın resmi evrakları de artık odaya gelinmeden dijital ortamdan alınabiliyor.” dedi. Ticaret Kongre Merkezi, ilçenin hizmetinin yanı sıra İzmir’in ekonomi toplantılarının yapılması amacı ile yapıldığını ifade eden Olgun, “Başkanımız açılışı yaptıktan sonra İzmir’in Ekonomi Zirvesini Torbalı’da toplayacak. Bu da ‘İzmir Ekonomisinin Nabzı Torbalıda Atacak!’ iddiamızın içini tam manası ile dolduracak.” dedi.