26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

2 Aralık 2021, Perşembe 09:42

MÜDÜR TOSUN'DAN 3 ARALIK MESAJI

TORBALI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ CAFER TOSUN'UN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı yayınladı. Müdür Tosun şu ifadelere yer verdi;

Bir insanın hayatta sahip olabileceği en büyük zenginlik sağlıktır. Hiç bir mal varlığı kendinizin veya evladınızın sağlığından daha değerli veya önemli olamaz. 

Nüfusumuzun yaklaşık yüzde yenisini özel gereksinimli insanlar oluşturuyor. Kimisi hayata başlarken zihinsel veya fiziksel bir sağlık sorunuyla başladı, kimisi daha sonradan sağlığını kaybetti. Sağlıklı insanların hayatlarının tamamını sağlıklı bir şekilde geçireceğinin bir garantisi yok. Hepimiz birer engelli adayı değil miyiz?

Okullarımızda, iş yerlerimizde, sosyal hayatın her alanında özel gereksinimli insanlarla birlikte yaşıyoruz. Peki onların farkında mıyız?

Özel gereksinimli çocuklarımıza, gençlerimize, yaşlılarımıza yardım ve destek yapmamız gerekirken zaman zaman onları uzaklaştırmaya, hayatı onlara daha güç hale getirmeye çalışıyoruz. Okullarımızı, iş yerlerimizi sadece sağlıklı insanlara aitmiş gibi düşünüyoruz. Oysa ne kadar yanlış bir yaklaşım bu. Zaten sağlık sorunlarıyla hayatı güçlükle yaşayan insanlara hayatı daha da zorlaştırmak ne kadar yanlış bir davranış.

İnsanlık erdemi hayatı paylaşmayı, güçsüz, dezavantajlı, hasta ve özel gereksinimli insanları koruyup kollamayı gerektirir. 

Gelin toplum olarak tüm özel insanlarımızı kanatlarımızın altına alalım. Okullarımızda, sınıflarımızda, iş yerlerimizde ve hayatın her kademesinde onlara yer açalım. Güçlükler değil güzellikler sunmaya çalışalım. En önemlisi onlara yüreklerimizde yer açalım. Hayatı paylaşmak için sevgi, saygı ve hoşgörüyü toplumumuzda egemen kılalım.