26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

1 Aralık 2022, Perşembe 15:34

"KAZANDIĞIMIZ SEÇİMİ KAYBETMEYECEĞİZ"

USLU, ÇİFTÇİLERİ OY KULLANMAYA ÇAĞIRDI

Torbalı Ziraat Odası’nın mevcut yönetimi tarafından alınan baskın seçime rağmen iyi bir çalışma yürüten Torbalı Ziraat Odası Başlan Adayı Sinan Uslu, oda üyesi çiftçilere yarın gerçekleşecek olan delege seçimlerine katılım çağrısı yaptı

Torbalı Ziraat Odası’nın mevcut yönetimi tarafından alınan baskın seçim kararıyla Torbalılı üreticiler yarın oda delege seçimi için sandık başına gidecek. Her mahalle muhtarlığına kurulan sandıklarda gerçekleşecek olan oy kullanma işlemi sabah 08.00 itibariyle başlayacak ve 17.00 itibariyle sona erecek. Torbalı Ziraat Odası Başkan Adayı Sinan Uslu, odaya kayıtlı olan tüm çiftçileri sandık başına giderek oy kullanmaya davet etti. Oda yönetiminin seçimi kazanmak için başvurduğu hilelere karşı itirazlarını yaptıklarını da ifade eden Uslu, yapılmaya çalışılan ve yapılmaya çalışılacak olan tüm hile ve usulsüzlüklere rağmen kazanacaklarını da ifade etti.

“YAPILAN HİLELERE RAĞMEN BİZ KAZANACAĞIZ!”

Şubat ayında gerçekleşecek olan genel kurulda oda başkanlığı için mevcut başkan Yılmaz Girgin ile yarışacak olan Torbalı Ziraat Odası Başkan Adayı Sinan Uslu, seçime ilişkin yaptığı son açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “İki dönemdir odayı yöneten mevcut başkan, ne yazık ki günümüze kadar başarısız bir grafik çizdi ancak tekrardan aday oldu. Mevcut başkan ve yönetimi gerek çiftçilerin yaşadığı sorunlara duyarsız kalmaları gerekse çiftçilerin toprağından uzaklaşmasına neden olan politikasızlıklarıyla seçimi kazanamayacaklarını bildikleri için delege seçimi için üç gün sonraya tarih aldılar. Hesaplarına göre biz bu kısa süre içerisinde çalışmalarımızı tamamlayamayacak ve başarısız olacaktık. Ama unuttukları şey var. O da benim yıllardır köylerde, mahallerde çiftçi ile iç içe oluşum. Her şeye rağmen üç günlük süre içinde yoğun bir çalışma temposu ile hazırlıklarımızı tamamladık. Ama tabi mevcut yönetimin seçimi kazanabilmek için başvurduğu tek hile bu da değildi. Pek çok üreticinin adreslerinde kaydırma yaparak bizi zayıflatmaya ve seçimi bu şekilde garanti altına almaya çalıştılar. Durumu fark eden üreticilerimiz gerekli itirazları yaparak bu çabayı da boşa düşürdü. Biz önce bugün gerçekleşecek olan seçimden sonra da Şubat ayındaki Genel Kuruldan zaferle ayrılacağız ve söz verdiğimiz gibi Torbalılı üreticiyi yeniden ayağa kaldıracağız”