29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

10 Ocak 2022, Pazartesi 09:03

İZMİR YOLLARINA 1.1 MİLYAR LİRALIK ÇALIŞMA

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yol ve inşaat işlerini yürüten şirketi İZBETON, 2021’de sıcak asfalt, sathi kaplama, parke kaplama faaliyetleri dâhil olmak üzere İzmir’e yaklaşık 1,1 milyar liralık yatırım yaptı. Yavaşlayan kentsel dönüşüm süreci İZBETON’un yapım ihalelerine katılmasıyla hızlanırken, Acil Çözüm ekipleri sayesinde pek çok mahallenin sorunu çözüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda tarihinde ilk defa tümüyle bir okul inşa etmek üzere harekete geçti.

İzmir’in en önemli ana arterlerini baştan sona yenileyen Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İZBETON, 2021’de yaklaşık 1 milyon ton asfalt serimi ve yaması, 1,3 milyon metrekarelik parke ve 1 milyon metrekarelik sathi kaplama uygulamasıyla İzmir’e yaklaşık 1,1 milyar liralık yatırım yaptı. Merkeze uzak ilçelerden üretim yollarına kadar İzmir’in dört bir yanına ulaşan İZBETON, bin kilometrenin üzerinde yol çalışmasına imza attı. Diğer kurumların kazılarının ise yüzde 90’ını tamamlandı.

Araç sayısını 500’e çıkardı

2021’de inşaat ve asfalt uygulama makineleri, tesisler, servis ve yük araçları olmak üzere 40 milyon liralık yatırım yapan İZBETON, yeni alımlarla makine parkındaki araç sayısını 500’e çıkardı ve Ege Bölgesi’nin en büyük makine parkına sahip şirketlerinden biri olma gücünü katladı. Birer asfalt kazıyıcı, asfalt serim aracı, kırma eleme tesisi, asfalt distribütörü ve tank ile toplam 25 tır ve kamyon alındı.

Kentsel dönüşüme ivme kazandırdı

Başkan Tunç Soyer’in İzmir’de kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırma vizyonu doğrultusunda 2021’de İZBETON da ihalelere katılmaya başladı ve yavaşlayan kentsel dönüşüm süreci hızlandırıldı. Karşıyaka Örnekköy Mahallesi’nde üçüncü ve dördüncü etap, Gaziemir Emrez Mahallesi’nde birinci etap çalışmalarına başlayan İZBETON, her iki projede de önemli aşamalar kat etti.