25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

6 Haziran 2023, Salı 10:48

CEMEVİ GENÇLİĞİ, İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

YENİ DÖNEM PLANMASI YAPILDI

Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen kurultayın ardından yeni yönetimini oluşturulan Torbalı Âşık Mahsuni Şerif Cem ve Kültür Evi’nde, Gençlik Kolları yönetimi de önceki gün ilk toplantısını gerçekleştirdi

Torbalı’da yer alan ve uzun süredir faaliyetine devam eden Âşık Mahsuni Şerif Cem ve Kültür Evi, geçtiğimiz aylarda kurultaya giderek yeni yönetim kurulunu belirlemişti. Yeni yönetimin belirlenmesiyle birçok yenliğe adım atılan Torbalı Cemevi’nde gençlik kolları da oluşturularak, Cemevi yönetiminde gençliğe de söz hakkı veridi. Alevi toplumunun ibadethanesi olmasının yanı sıra eğitim ve kültür merkezi olarak da hizmet veren cem evlerinde gençlik kollarının kurulması Torbalı’daki aleviler tarafından da son derece olumlu bir şekilde karşılandı.

“KATILAN TÜM CANLARA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Oluşumunu tamamlayan Torbalı Âşık Mahsuni Şerif Cem ve Kültür Evi Gençlik Kolları ilk toplantısını ise önceki gün gerçekleştirdi. Yeni dönemde yapılacak etkinliklerin planlanmasının yapıldığı toplantının ardından cem evi bahçesinde bir açıklama gerçekleştiren gençlik kolları yönetimi; “Torbalı Cemevi Gençlik Kolları olarak ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Katılan tüm canlara teşekkür ederiz. Birlik beraberliğimizin büyümesi adına tüm canları aramıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.