25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

2 Aralık 2022, Cuma 10:49

BURKAY BULANIK’TAN MEZUN OLDUĞU OKULDA

STAND UP TADINDA SÖYLEYİŞİ

Arif V 216 filminin İzmir Galasında sahneye çıkarak yaptığı esprilerle Cem Yılmaz’ı kahkahalara boğan ve bu şekilde ünlenen Ağır Ceza Avukatı Burkay Bulanık, Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında ilk mezunlarından olduğu Bergama Akif Ersezgin Lisesi öğrencileriyle buluştu

Yurt genelinde “Cem Yılmaz’ı kahkahalara boğan avukat” olarak tanınan ve Bergama Akif Ersezgin Lisesi’nin ilk mezunlarından olan Ağır Ceza Avukatı Burkay Bulanık, Başkent İletişim Akademisi’nde Tiyatro ve Sinema Oyunculuğu eğitimleri alan ve yaklaşık 1 yıldır yapmış olduğu stand-up gösterileri ile ününe ün katmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde mezun olduğu okul tarafından düzenlenen Kariyer Günleri etkinliğine katılan ve okul öğrencileriyle avukatlık mesleği hakkında eğlenceli bir söyleşi gerçekleştiren Bulanık, öğrencilerin ilgi odağı oldu.

“KOMEDYENLİK GENLERİMDE VAR”

İzmir Barosu’na kayıtlı Avukat Burkay Bulanık, katıldığı etkinlikte öğrencilerin oyunculuk mesleği hakkındaki sorularını da yanıtladı. Dönemsel şartlar yüzünden hukukçu olduğunu söyleyen Bulanık, komedyenliğe başlamasına ilişkin; “Komedyenlik genlerimde var. Çocukluğum çok mutlu geçti. Komedyenlik tarafım anneannemin sülalesinden geliyor. Ciddi görüntüm ise baba tarafından geliyor. Anneannem çok komiktir. Yaptığı esprilerle bizi hep güldürürdü” ifadelerini kullandı. Avukatlık mesleğinin yanında komedyenlik yapmanın zorlukları hakkında sorulan soruyu yanıtlayan Bulanık, “Bir yandan avukatlık, bir yandan stand-up gösterilerine hazırlanmak hiçte kolay olmuyor. Gündüz duruşmadan çıkıp cinayet davası sanığı ile görüşmek için cezaevine gidiyorum. Akşam fırsat bulduğumda gösteri ile ilgili çalışmalara başlıyorum. Stand-up gösterisinin yanı sıra tiyatro, seslendirme, reklam alanları ile ilgili gelen teklifleri şimdilik değerlendiriyorum” dedi. Bergama Akif Ersezgin Lisesi Müdürü Mehmet Hilmi Güral, Bulanık’a öğrencilerle gerçekleştirdiği keyifli söyleşi için teşekkür ederken öğrencilere moral ve motivasyon olması için ileri bir tarihte bir stand-up gösterisi sözü de aldı.

17 ARALIK’TA TORBALI’YA GELİYOR

Başarılı bir avukatlık kariyerinin yanı sıra başarılı bir sahne kariyeri elde eden Bulanık, Praksis Ajans tarafından Elit Kızılateş Sürücü Kursları, Pidelio, Barış Bobinaj, By Ekiz Motors ve He-Ma Gayrimenkul sponsorluğuyla gerçekleştirilecek bir organizasyonda yaklaşık 600 kişiye stand-up gösterisi gerçekleştirecek. Gösteri 17 Aralık 2022 Cumartesi günü Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi‘nde saat 20.30‘da başlayacak.

TV’DE TALK SHOW GÖSTERİSİNE BAŞLAYACAK

Daha önceleri İzmir Performance Hall, Che Bar gibi pek çok mekanda gösteriler yapan ve izleyiciler tarafından beğeniyle izlenen Bulanık, her salı günü 20.30’da Alsancak’ta bulunan Sardunya Alsancak isimli mekanda sahne almaya devam ediyor. Bulanık, öte yandan yakın bir tarihte bir TV programında talk show gösterisine başlayacak.