23 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

6 Ağustos 2018, Pazartesi 09:08

BRÜTÜSLER GÖRMEZ’E KARŞI ADAY ARAYIŞINDA

Meşhur sözdür ‘’ Sende mi Brütüs ‘’ sözü.. Özellikle siyasette her zaman sıkça kullanılan da bir sözdür…Daha çok güvendiklerinden darbe alanlar için kullanılır..Brütüs (M.O. 85 - M.O. 42), Roma İmparatorluğunun en tanınmış kumandanlarından biridir. Sezar’ın düşmanları ile bir olup, Sezar'a karşı yapılan üç savaşa katıldı. Yenilince, Sezar Brütüs'ü affederek onu vali yaptı. Fakat Brutus bu iyiliklere rağmen Sezar’ın iktidarına son vermek üzere hazırlanan suikaste katıldı. Onu öldürenlerden biri oldu. Arkadaşını suikastçiler arasında gören Sezar  «Sen de mi Brütüs?» diyerek bir nevi hayal kırıklığını ifade etmiş oldu...

KÜSKÜN CEPHE

Bu kısa açıklamadan sonra gelelim konumuza..

Başkan Görmez’in 2014 yılında belediye başkan adaylığı açıklandığında  AK Parti içinden de pek çok kişi kazanacağına ihtimal vermedi. Öyle ya ; Atilla Kaya belediye surlarına  kaç kere yüklenmiş ama kaleyi alamamıştı..Görmez’i o dönem düşük profilli belediye başkan adayı gibi gördüler. Evet CHP oylarının bölünmesi Görmez’in başkan koltuğuna oturmasına yardım etti ama ne der meşhur Alman atasözü ‘’ Dünya karşılaştığın fırtınalarla değil, gemiyi limana getirip getiremediğine bakar ‘’. Rüzgar Görmez’a yardım etti başkanlığa oturdu..

4 yılı aşan belediye başkanlığı döneminde en başta aday olduğunda ismine soğuk bakanların arasına bolca da küskün katıldı. Küskünler amaç ve niteliklerine göre gruplara ayrılıyor..

En baştan bu yana Görmez’i istemeyenler ve karşı olanlar..

Bir dönem Görmez ile çalışıp belediye gemisinden denizin orta yerinde serin sulara atılanlar…

Görmez’in belediye başkan olmasıyla bir takım beklenti içine giren ve beklentileri karşılanmayanlar..

Şu veya bu şekilde Görmez’in yakın çevresinden dirsek yiyenler ve kapsama alanı dışına çıkanlar..

SEN DE Mİ BRÜTÜS?

En başta yazdıklarımız dışındakilere kısaca Brütüsler diyebiliriz..Bu Brütüsler içinden öyle azılı Görmez düşmanları çıktı ki , akıllara zarar.. Bu kesim sabah aynaya baktığında Başkan Görmez’i, gece yatarken aynaya baktığında yine Başkan Görmez’i görüyor.. Hatta bence gece rüyalarında bile başkan Görmez’i gördüklerini düşünüyorum... Muhalefetleri öyle noktada ki ; neredeyse ikinci dünya savaşını bile başkan Görmez çıkardı diyebilirler.. Bu kesim için Görmez’in yerine kimin aday olacağının hiçbir önemi yok. Yeter ki Görmez aday olmasın.. Brütüs hançerlerini devamlı arkalarında tutarak AK Parti içinde kulis yapıyorlar.

DEDİKODU KAZANI KAYNATIYORLAR

Biz gazeteciyiz bizlere pek çok siyasi kulis bilgisi akar.. Gazeteyi çıkarmaya başladığımız 1.5 yıldır özellikle AK Parti içinden öyle dedikodu soslu kulisler aktı ki evlere şenlik.. Birçoğu başkan Görmez ile ilgiliydi. Çoğunun ayakları yere basmayan , dedikodu tipli bilgiler.. Bu bilgilerin ana merkezi ise işte bu Brütüslerdi. 2019 belediye seçimleri yaklaşınca siyasi kulisler yine kızıştı. Başkan Görmez’in Ankara tarafından aday gösterilmeyeceği yerine yeni isim arayışı olduğu yönünde bilgiler bolca servis edildi… Aynı şekilde geçmiş dönemde metal yorgunluğu sürecinde görevden alma soslu bilgilerde paylaşılmıştı. Daha önceki dönem o kıraathane senin bu kıraathane benim Torbalı’ya yaydıkları komplo teorili iddiaları buraya yazmaya bile gerek görmüyorum..Küskünlerin bu çalışmalarına karşı Görmez cephesinde '' Herkesin bir hesabı varsa Allah'ında bir hesabı vardır'' tarzı çıkışları görmek mümkün..

Evet kazanlar AK Parti’de yine kaynıyor… Ama şu ana kadar bu ekiplerin yaydığı türden  Görmez’in aday gösterilmeyeceğine dönük elle tutulur hiçbir bilgi yok.. Aksine aday gösterileceğinin kuvvetli sinyallerini görmek mümkün…

Brütüsler durmaz.. Son ana kadar mücadeleye devam eder. Tarihte hep öyle oldu. Bakalım Torbalı’da AK Parti’nin 2019 belediye başkan adaylığı sürecinde kazanan Brütüsler mi olacak  ve Sezar yine’’ Sende mi Brütüs ‘’ diyecek yoksa Brütüsler arkalarına sakladıkları hançerlerini atıp ,  en sevimli suratlarını takınarak  ve ellerini ovuşturup ‘’ Yaşasın Sezar’’ mı diyecekler.?

Ne demişler..?

Tarih tekerrürden ibarettir.