24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Ekonomi

27 Haziran 2019, Perşembe 10:39

BAKAN PARA YOK DEDİ 6 BİN ORMAN İŞÇİSİ ÇIKARTILIYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde çalışan ve çoğunluğu yangın müdahale işçisi olan yaklaşık 10 bin işçiden 6 bin orman işçisi, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak imzasıyla, Orman Genel Müdürlüğü’ne gönderilen bir yazı ile bütçe olmadığı öne sürülerek işten çıkartılıyor.

Geçici işçi pozisyonunda çalışan orman işçileri, Orman Genel Müdürlüğü Personel İşleri Dairesi Başkanlığı’nın vize talebi olmasına rağmen Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bütçe olmadığı gerekçesiyle iş akitleri sonlandı.

PARA YOK DENİLDİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gönderilen yazıda Türkiye genelinde orman ve yangın işçisi olarak yaklaşık 10 bin işçiden sadece 4 bin işçinin çalışma süresinin 2 ay kadar uzatılabileceği söylendi.

Orman yangınlarının da sık yaşandığı yaz aylarında, orman yangınlarına müdahele eden çalışanların büyük bir bölümü hakkında her hangi bir şey söylenilmeyen yazıda, işçilerin ücretlerinin döner sermayeden karşılandığı belirtildi.

Çalışma süreleri uzatılmayan işçilerin iş akitleriyse Orman Genel Müdürlüğü tarafından bugün itibaren sonlandırılmaya başladı. Kaynak : İleri Haber