19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Politika

6 Mart 2017, Pazartesi 11:39

ATİLLA KAYA '' İSTİKRAR İÇİN EVET DEMELİYİZ ''

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, partisinin Urla, Güzelbahçe ve Narlıdere İlçe Danışma Meclisi toplantılarına katıldı.

Parti üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği Urla İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Kaya, 16 Nisan'da sandıklardan çıkacak 'evet' kararı ile birlikte Türkiye'nin aydınlık yarınlarının kapısının aralanacağını ifade etti. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine, muasır medeniyetlerin seviyesine çıkmak için canla başla çalıştıklarını kaydede AK Partili Kaya, "15 yıldır gece-gündüz çalışan, ülkemizin gelişmesi, kalkınması, milletimizin refahı için gayret gösteren bir kadronun mensuplarıyız. Bütün bu çalışmalar, millet olarak topyekun elde ettiğimiz kazanımlar boşa gitmesin istiyorsak 16 Nisan'da kararımız 'evet' olmalıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, istikrar demektir. Bu sistem, Türkiye'ye kalıcı istikrar getirecek, ülkemizin istikbaline ışık tutacak. Bu sistemle birlikte, milletimizin elde ettiği bütün kazanımlar korunmuş olacak" dedi.

SİSTEM DEĞİŞİYOR

18 maddelik anayasa değişiklik teklifiyle birlikte ortaya koyulan sistemin adının Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olduğunu hatırlatan Kaya, konuşmasına şöyle devam etti, "16 Nisan'da hepimiz bir yönetim sistemi değişikliğini oylayacağız. Bu bir yönetim sistemi değişikliğidir. Türkiye Cumhuriyeti, milletiyle, ülkesiyle, bölünmez, üniter bir devlettir ve bu vasfı asla bir tartışma konusu değildir. Bizim ilkelerimiz bellidir. Biz, 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' ilkeleri çerçevesinde hareket ediyoruz. Bizim getirdiğimiz değişiklik teklifi, Türkiye Cumhuriyeti'ni daha güçlü kılacak, vatandaşlarımızın daha müreffeh bir şekilde yaşamalarına zemin hazırlayacaktır.