25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

24 Ocak 2023, Salı 09:57

AKARYAKIT FİYATLARI YENİDEN YÜKSELDİ

KÜÇÜK KÜÇÜK ZAMLARLA ESKİ BANDA GETİRİLDİ

Brent petrol fiyatının düşmesi ve doların belli bir sınırda seyretmesine rağmen akaryakıt fiyatlarındaki artış devam ediyor. Yurttaşların tepkisini çekmemek için açıklanmayan ve ufak ufak zamlar, sanılanın aksine dikkatlerden kaçmadı

Pandemiden bu yana beşe katlanan akaryakıt fiyatlarına yeni yıl öncesinde yapılan indirimler yaklaşık 10 gündür yapılan küçük küçük artışlarla eridi. Yurttaşın tepkisini çekmemek için daha önceden olduğu gibi duyuru yapılmaksızın yapılan 5’er 10’ar kuruşluk zamlarla akaryakıt fiyatları tekrardan 2022 yılsonundaki seviyelere getirildi. Akaryakıt almaya giden yurttaşların dikkatinden uzun süre kaçamayan duruma karşı akaryakıt istasyonu işletmecileri fiyatların tekrardan yükselişe geçmesinin sebeplerini kendilerine gönderilen bilgi notları doğrultusunda yapılan fiyat artışlarına bağlıyorlar.

Aracına akaryakıt almaya giderken pompa fiyatını fark eden yurttaşların fiyatlardaki yükselişi fark etmesi üzerine zam haberi olmamasına rağmen fiyatların yükselmesine tepki gösterdiğine dikkat çeken istasyon çalışanları ise yurttaşların kendilerine tepki gösterdiğini ifade ederek, zamların kendilerinden kaynaklı olmadığını anlatmak zorunda kalmaktan şikâyet ediyor. Son zamlarla birlikte Torbalı’da akaryakıt pompa fiyatları şu şekilde güncellendi.

AKARYAKIT CİNSİ

            LİTRE FİYATI

LPG

                 10,58 TL/L

BENZİN

                 20,57 TL/L

MOTORİN

                 23,42 TL/L