29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

2 Temmuz 2018, Pazartesi 09:21

AK PARTİ'DE 2019 İBRESİ OLGUN'A MI DÖNÜYOR?

TTO Başkanı Olgun’un AK parti tabanında 2019 belediye seçimlerinde aday olarak konuşulduğunu ilk olarak ben yazdım.. Hatta bu konuda birkaç yazı da kaleme alıp dip dalga tanımlaması yapmıştım. Geçen Cuma günü canlı yayında yine AK Partili izleyiciler bu konuda  ‘’ Tabanda Olgun ismi konuşuluyor köylerde bile Olgun aday olacak mı diye soruluyor ‘’ şeklinde yorumlar yaptı..

Evet tabanda Olgun ismi daha yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Hatta yakın zamana kadar Görmez’e toz kondurmayan Görmez yanlısı bazı isimler bile Olgun ismini telaffuz etmeye başladı.. Aslında açıkçası bu beni bile şaşırttı.. Bu Olgun isminin tabanda iyice ete kemiğe bürünmeye başladığının önemli bir göstergesi.. Hatta yakın zamana kadar Görmez’e yakın olan şimdi Olgun ismini dillendirenler bile 2019’da Görmez ile olmaz değişiklik şart noktasına gelmiş durumdalar.. O değişiklik içinde Olgun ismini adres gösteriyorlar. AK Parti tabanında sanki gizli bir el Olgun'un adaylığı için kulis yapıyor gibi bir izlenim var.

GÖNLÜNDE VAR DİLİNDE YOK DURUMLARI

Sayın Olgun’a 2019 yılına dönük hedeflerini ilk olarak TTO açılışına gazetecileri davet ettiğinde ilk ben sormuştum. Hatta karşılıklı yaptığımız soru cevabı Torbalı basınındaki meslektaşlarımız kırpıp kırpıp  3 ay malzeme yapıp yazdılar.. Yine TTO başkanlığına tekrar adaylığını açıkladığı toplantıda ısrarla yine aynı soruları sordum. Olgun renk vermiyor. Daha sonra zaman zaman karşılaştık oturduk çay içtik yine benzer sorular sordum.. Ama usta manevralarla renk vermeden topu hep taca attı. Ketumluğuyla tanınan Abdulvahap Olgun’un gönlünde 2019 AK Parti'nin belediye başkan adaylığı yattığını gazetecilik sezgileriyle tahmin edebiliyorum. Çünkü evet demese de hayır da demedi..Siyasette söylenmeyen hayır evet cevabını pekiştirir..

OLGUN ANKARA’DAN SİNYAL Mİ BEKLİYOR?

Peki Olgun neden bekliyor?

Şartların olgunlaşmasını bekliyor. Çünkü siyaset yumurtaya benzer.. Yumurtayı 21. günde kırarsanız civci olur 20. günde kırarsanız cılk olur? Elinizde ne yumurta kalır ne de civciv…Bu konuda Ankara’dan kuvvetli bir sinyal gelmesi gerekiyor.. O zaman yumurta kırılıp yola devam edilir. Yani işin özeti, Olgun Ankara’dan sinyal bekliyor? Çünkü erken manevra dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olma misali belediye başkan adaylığına giderken eldeki TTO başkanlığından olabilir.

KAYA’DAN SEKEN TAŞ KİM OLUR?

Peki Ankara’dan sinyal ne demek?

Ankara’dan gelecek sinyalin Torbalı merkezi milletvekili Atilla Kaya..Kaya ile Görmez arasında soğuk rüzgarlar estiğini ise bilmeyen yok..Ramazan ayında ikiliyi bir araya getirmek için AK Partililer yoğun efor sarf etti.. Ama aradaki rüzgarlar bir türlü Sibirya ‘nın soğuk yelinden İzmir’in sıcak imbatına dönmedi.. Kaya’nın Olgun’a çok yakın bir isim olduğunu da yazmaya gerek yok herhalde..

Ankara Kaya’ya ne soracak?

 Ankara Kaya’ya mevcut yönetimle devam mı yoksa tamam mı diye soracak. İşte o noktada verilecek cevap AK Parti’nin 2019 adaylığı için kritik olacak..

Peki Kaya kimi tercih eder? Olgun’u mu Görmez’i mi?

 Atilla Kaya tecrübeli bir siyasetçi.. Duygularıyla mantığını ayırabilecek kadar da siyasette deneyim kazandı.. Bu konuda Ankara’da oluşan havaya göre hareket edecektir? Çünkü bir adayın arkasında çok kuvvetli durursa ve o aday kaybederse eksi hanesine yazılacağını bilir..

PEKİ İBRE KİMDEN YANA?

Peki biz ne diyoruz? 2019 ibresi Olgun’dan yana döndü mü?

Şu an için ibre hala Görmez’den yana diye düşünüyorum..Çünkü AK Parti’de metal yorgunluğu süreci geçti. Ve Görmez bazılarının ellerini ovuşturarak beklediği gibi görevden alınmadı. Alınmayacağını da bu köşede defalarca yazdım..Fakat tabandaki Olgun basıncı yükselirse ve bu basınç İzmir merkeze ve oradan Ankara’ya ulaşırsa şartlar değişebilir..

Yani vesselam ;

AK Parti’de 2019 adaylığı için kilit Kaya’da..

Kaya’dan seken taş 2019 adaylığında ipi göğüsler…