28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

8 Nisan 2017, Cumartesi 16:50

Ertan Çelik

YİNE KANDIRILDIK DERSENİZ NE OLACAK?

Merhaba Sevgili Bizim Torbalı Okurları;

Öncelikle ve başta Editörümüz Halis Koç'un önderliğinde Bizim Torbalı ailesini candan kutlarım. Torbalı'da bir ilki gerçekleştirerek ve izlenme ve tıklanma rekorlarını kırarak İzmir Milletvekilimiz Sn. Tuncay Özkan'la canlı yayın yaptı. Torbalı'yı canlı yayınla tanıştırdı. Helal olsun.

Ülkemizde en son referandum 12 eylül 2010 da yapıldı. O zamanın CB’si Abdullah Gül yine o dönemin Başbakanı olan RTE şu anda Çete diye adlandırdıkları FETÖ den aldıkları talimat gereği 26 maddelik anayasa değişikliği paketini halk oylamasına götürdüler. İşledikleri konuların başında bugün olduğu gibi darbelerin önünü kesmek, birlik ve bütünlüğü sağlamak gibi klişe söylemler. 12 eylül mağduru insanlara bu söylemler cazip geliyordu. Ancak geriye kalan 25 maddeden hiç söz edilmiyordu. HSYK’nın yeniden yapılanması ve FETÖ’nün isteği olan diğer maddeler. 15 Temmuz’dan sonrada bugünün CB'si kandırıldık demeye başladı.

16 Nisan’dan sonra şu anda kandırdığın, kutuplaştırdığın halk kime şikayet edecek kandırıldık diye. 2010 12 eylül referandumunda %57.88 evet %42.12 hayır oyu çıkmıştı sandıklardan. Kayıtlı seçmeninde %73.71 i oy kullanmıştı. Yani %25 in üstünde sandığa gitmeyen seçmen vardı. Oy kullanmaya gitmeyen veya gitmemeyi düşünen seçmenlerimiz şunları düşünüyor olabilir;

_Terörü durduracak madde yok,

_Ekonomiyi düzeltecek madde yok

_Eğitim düzenini düzeltecek madde yok

_Gelir düzeyini artıracak madde yok

_İşsizliği önleyecek madde yok

_Üretimi arttıracak madde yok

_İhracatı arttıracak madde yok

_Turizmi canlandıracak madde yok

_Asgari ücreti düzeltecek madde yok

_İşçinin memurun durumunu düzeltecek madde yok diyebilir.

Ancak bu mesele memleket meselesi. Torbalı 2010 referandum sonuçları şöyle şekillenmiştir. Hayır %58,04 Evet. % 41.97 Kayıtlı seçmen katılmayan %19.81 yani % 20 ye yakın katılmayan var. Ben sonucun bundan farklı çıkacağını sanmıyorum. Fakat katılmayanlarında sandığa gitmeleri gerektiğini özellikle belirtiyorum.

Bizim başka TÜRKİYE'miz yok. HAYDİ TORBALI SANDIĞA. HAYIR'lı günlere.

Sağlıcakla kalın.