29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

27 Ağustos 2017, Pazar 14:44

Ali İmren

VARINDAN DEĞİL YOĞUNDAN VERENLER

“Aziz Nesin'in deyişi gibi “ varından değil yoğundan verenler “ sayesinde 1milyonu aştık. Dünyanın hiç bir yerinde yok böyle özveri. Sağolun.” Ali Nesin... Nesin vakfı ülkeye iyi insanlar yetiştiriyor. Vakfın bizlere bir mesajı var.

EVİMİZE SIĞAMIYORUZ

Nesin vakfının arsası artık çocuklarımıza yetmiyor. Daha çok çocuk daha rahat evde büyüsün diye komşu araziye talibiz “ diyor. Halkın ta kendisi varından değil yoğundan bu vakfa destek veriyor. Biz duyarlı dostlar olarak Nesin vakfına yardım elini uzatmalıyız. Herkes gönlünce bu vakfa yardımlarda bulunsun.

ÇEVRECİ HALUK LEVENT

Haluk Levent'in uzun yıllardır gerek şarkılarında gerek demeçlerinde çevreye sahip çıktığını gözlemliyoruz. Son olarak Ayvalık'ta Şeytan Sofrası mevkiinde çıkan yangına tepki gösteren Haluk Levent sosyal medyada fidan dikme kampanyası başlattı. Etkisi çığ gibi büyüyor.” Şeytan sofrasına villa yapamayacaksınız. Her tarafına fidan dikeceyim. Biz bu işe baş koyduk. Tüm yurdu fidanla kaplayacağız. Yakacak olanlar düşünsün artık. Hodri meydan!!!” sözleri sosyal medyada gündem yarattı. Kendisini tebrik ediyorum. Duyarlılığından dolayı takdir ediyorum. Haydi fidan dikmeye Ayvalık Şeytan Sofrası'na...

YAŞAM ÜNİTESİNE BAŞLIK ARANIYOR

Geçenlerde uzun zamandır görmediğim bir arkadaşımla mesajlaştık. Adı İmaj kendisine selam gönderiyorum. Takılmış kafasına bir haftadır. Hatta sinir olmuş. “ Tv sehpasının adı neden yaşam ünitesi oldu ? Sehpanın yaşam ünitesiyle ne alakası var? Diye bir soru sordu. Hadi buyur. Akşam akşam iyi kafa açtı. Bende düşündüm taşındım İmaj haklı. Ne alaka bizi yaşama mı bağlıyor bu sehpa ? Tv ne zamandır yaşam veriyor ki ? Benim bildiğim insanın hayatı fonksiyonlarını belli bir hastalık yada sorun nedeniyle yerine getiremediği durumlarda yoğun bakım servislerinde bağlandığı ve dışardan destekle bu fonksiyonların sürdürmesini sağlayan üniteye yaşam ünitesi diyoruz. Yani çok önemli değerli bir şey bu ünite. Neden bir sehpa kadar değersizleştiriliyor ki ? Ben bu işte kapitalizmin bir oyunu var diye düşünürken İmaj “çok iyimsersin. Birileri bize resmen siz beyinsizsiniz. Size ne versek onu yersiniz kafası bu” diyerek boyutu daha farklı yerlere taşıdı. Vel hasıl biz üzerine tv konan yaşam ünitesine karşıyız. Yaşamla tv nin yanyana gelmesi bile saçmalık. Deymen benim gamlı yaslı sehpama... Sehpaya merhaba üniteye elveda... Yaşam ne tv ne? Ya ya ya şa şa şa. Yaşam ünitesi sen ne ayaksın?