29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

8 Şubat 2017, Çarşamba 09:56

TİCARET ODASI SEÇİMİNİN PERDE ARKASI

Torbalı Ticaret Odası’nın yaklaşan seçimleri ve bunun öncesinde kamuoyuna yansıyan çeşitli kulis bilgilerini geçen yazımda sizinle paylaşmıştım. Bu bilgiler daha çok şu andaki Ticaret Odası başkanı Olgun ve AKP çevresiyle ilgili bilgilerdi. Bu süreç ile ilgili olarak değişik çevrelerden farklı isimlerin adaylığı ile ilgili bilgilerde baloncuk olarak Torbalı basını tarafından bol köpüklü olarak kamuoyuna sunuldu. Bunlardan bir tanesi de Eski MHP ilçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu’nun aday olacağı ile ilgili iddialardı. Yurdadoğ Mutlu Torbalı’da özellikle MHP çevresinde ağırlığı çok yüksek olan bir isim.. Bu söylentilerin ben kasıtlı olarak çıkartıldığını düşünüyorum. Çünkü Mutlu son yerel seçimlerde MHP’yi yüzde 10 bandının üstüne taşıyarak tarihi bir başarıya imza atmış ve bunun sonucunda MHP’nin belediye meclisine 3 üye sokmasına vesile olmuş bir isim. Ticaret Odası başkanlığının Mutlu gibi aktif ve Belediye başkanlığı yapabilecek kapasitede bir siyasetçi için düşük profilli bir görev olduğunu düşünüyorum. Bunun özellikle bazı çevreler tarafından ileriye dönük oluşabilecek kuvvetli siyasi oluşumlarda Yurdadoğ Mutlu’nun karşılarına çıkmalarından çekinen çevreler tarafından kasıtlı olarak pompalandığı gün gibi aşikar. Bunun yanı sıra uzun cümleler ile yazı yazan uzun soy isimli bir yazarın adaylığı da cilalandı ve iddia soslu servis edildi.. Buna kısa ve net cümlelerle yorum yazmak gerekirse, bu iddia, iddia düzeyinde kalmaya mahkum..

YAVUZ GÖRMEZ’İN ADAYLIĞI UZLAŞMA SAĞLAR MI?

Adnan Yaşar Görmez ekibi mevcut başkan Abdulvahap Olgun’a bilindiği gibi mesafeli. Olgun bu süreçte en büyük destekçisi Atilla Kaya olacak. Bunu söylemek için gazete yazarı olmaya ya da kahin olmaya da gerek yok sanırım. Detaylarını pazartesi günkü yazımda yazdım. Bunun yanı sıra uzun bir süredir Adnan Yaşar Görmez’in çevresinin Yavuz Görmez’i Ticaret Odası başkanlığına ısındırıp saha kenarında beklettiği iddiaları kamuoyuna yansımıştı. Burada kritik nokta elbette ki Atilla Kaya ve çevresinin Görmez’in adaylığına nasıl yaklaşacağı.. Bana ulaşan bilgiler Kaya ekibinin bu konuda uzlaşmaya kapalı olduğu yönünde.. Ama yaklaşan seçimler ile beraber MHP ve AKP’nin arkasında blok olarak duracağı kuvvetli bir aday çıkarsa, Ticaret Odası gibi stratejik bir koltuğun kaybedilmemesi için uzlaşma arayışları hızlanabilir. Ama bu uzlaşma da kantarın topuzunu hangi ekibin adayı doldurur onu zaman gösterecek.. Benim öngörüm Kaya ekibi adayını öne çıkarma konusunda daha fazla avantaja sahip..

NASIL BİR ADAY?

Ticaret Odası başkanlığı için değişen dünya koşullarıyla birlikte en az bir yabancı dili çok iyi bilen, Üniversite mezunu, saha da iş hayatının içinde tozu toprağı yutmuş, hem İzmir’de hem Türkiye’de vizyonuyla öne çıkacak bir isim Torbalı’nın marka imajına çok olumlu katkı sağlar. Torbalı gibi çok uluslu şirketlerin bile faaliyet gösterdiği bir ilçede büyük şirketlerin patronlarının Ticaret Odası başkanlığı görevinden uzak durması oldukça manidar. Bunun en önemli sebebi de siyasetin ana belirleyici unsur olması. Yani iş hayatındaki vizyon değil bir yerlere yakınlık veya uzaklık belirleyici oluyor Ticaret Odası seçimlerinde.. Aslında illaki bir yerlere baş olayım mantığıyla değil, vizyonumla nasıl bir hizmet yapabilirim mantığıyla gelmeli icracı görevlere gelenler..

BENİM ADAYIM KİM?

Yukarıda yazdıklarımı yazının bu kısmına giriş olsun diye yazdım. Geçen yazımda herkesin bir adayı var, ben de adayımı açıklayacağım demiştim. Evet açıklıyorum. Benim adayım Halit Dalgıç.. Üniversite mezunu, aktif bir iş adamı, genç ve dinamik, son dönemde Milletvekili adayı da olduğu için sokağı da yoğun arşınladı, Vizyonu yüksek, üstelik sadece mensubu olduğu MHP camiasının değil CHP’nin de çok rahat desteğini alabilecek bir isim.

SONUÇ…

Ticaret odası seçimleri yaklaştıkça daha çok aday ismi ortaya atılacak.. Biz de bu konuda yazmaya devam edeceğiz. Gerçek şu ki ; Torbalı artık 50 bin nüfuslu bir taşra kasabası değil.. Ve taşra siyaseti mantığıyla yol alacak bir ilçe de değil. O yüzden Ticaret Odası gibi dinamik bir kurumun da buna paralel olarak şekillenmesi gerekir. Su akar yatağını bulur.. Bekleyip göreceğiz.

Yazarın Diğer Yazıları