16 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

8 Nisan 2017, Cumartesi 16:37

SOKAKTAN EVET HAYIR NOTLARI

Artık saflar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Kararsız seçmenin büyük bölümü son kararını verme noktasına geldi. O yüzden gerek hayır cephesinde gerekse evet cephesinde söylemler daha da dozunu yükseltti. Son kalan kararsız seçmen kitlesinin de kararını etki etmek için iki taraf da seçmene etki edecek söylemlere ağırlık vermeye başladı..

TERÖRİST SÖYLEMİ TERS TEPTİ

Torbalı’da son dönemde birkaç muhabbete tanık oldum. Geçen Pazar günü esnaf bir arkadaşın dükkanında çay içerken gazeteci olduğumu öğrenen yaşı yetmişlere varmış işçi emekçisi bir kardeşimiz bana dert yanıyordu ‘’ Diyorlar ki hayır oyu veren terörist..Ama benim torunlarım var..Üç çocuğum var. İki çocuğum evet oyu verecek. Ama kızım hayır oyu vereceğim diyor. Hayır oyu vereceğim dedi diye benim çocuğum terörist mi olacak şimdi. Hem kızım hem de damadım memleketini seven insanlar..Çocuklarımı ben yetiştirdim..Onlardan terörist olur mu? Ben evet oyu verecektim. Daha önceleri Ecevit’e çok oy verdim, AKP’ye de oy verdim..Ama hayır oyu verecek çocuğuma terörist denmesi canımı çok sıktı. Evet verecektim ama kararımı değiştirdim..Hayır oyu vereceğim.’’

AİLELERDE BENZER DURUMLAR VAR

Geçenlerde yine bir arkadaş ki önceki dönemlerde AKP’ye çok yakın bir isimdi. Hatta belediye seçimlerinde canla başla çalıştı. Sonra araya soğukluk girdiği için uzaklaştı. Ama partisinden ayrılmadı. Muhalefetini daha çok kişiler üstünden yaptı. Bu arkadaş da diyor ki eşim bu defa bana sakın karışma içimden evet oyu vermek gelmiyor, hayır oyu vereceğim diye resmen rest çekti.

EVET OYLARINDA HOLLANDA ETKİSİ

Evet tarafında ise safları sıklaştırma konusunda Hollanda krizi bir parça olumlu etki yaptı..Yaklaşık on gün önce toptancı bir arkadaşla sabah gazete alırken tesadüfen referandum muhabbetine girdik.. Görüşünün hayır’dan yana olduğunu fakat Hollanda krizinde yedi düvelin karşımıza dikildiğini görünce oyunu evet yönüne çevirdiğini söyledi..Bu şekilde ailelerde eş dost arasında oldukça yoğun bir bölünme var..Gelecek günlerde kararsızlar ete kemiğe bürününce vaziyet iyice ortaya çıkacak..

BİR DUAYENİ AĞIRLADIK

Dün ilk canlı yayınımız yaptık. Uzun zamandır yaptığımız yorucu çalışmalar nihayet meyvesini verdi. Tuncay Özkan gibi bir duayeni Torbalılarla buluşturduk. Sayın Özkan Yoğun programına rağmen davetimizi kırmayarak yayınımıza çıktı. Yayın esnasında o kadar yoğun ilgi oldu ki önümdeki bilgisayardan hızlı tempoda akan yorumlara yetişemedim..Gece boyu canlı yayın tekrarları bile çok yoğun tıklandı. Siz okuyucularımıza verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz..Bizler lafla değil, onu bunu karalayarak değil, ucuz kahramanlık yaparak değil, işimizin en iyisini yaparak, objektif ve kaliteli yayıncılıkla sözümüzü söylüyoruz ve söyleyeceğiz..İlginize ve desteğinize çok teşekkür ederiz..

Yazarın Diğer Yazıları