29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

7 Haziran 2017, Çarşamba 13:18

SİYASET KULİSLERİNDE NELER KAYNIYOR?

Siyaset koridorları referandum yorgunluğunu attı. Bir süredir siyasi kulisleri Torbalı siyasetinin kapıldığı rehavetten dolayı yazmadık. Bugün kaynayan kazanın kapağını şöyle bir açalım bakalım..

CHP’DE FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK

CHP’de yaklaşan kongrenin çalışmaları sessiz ve derinden sürüyor. Kıraathaneleri mesken tutan CHP örgütünün ağır abileri delege ve denge hesabı yapıyorlar..Bu kongrenin oldukça çetin geçecek bir kongre olacağı aşikar. Uygur ekibinde yer alan bazı isimlerin Övünç Demir ile yakınlaşma manevraları yaptıklarına dönük kulis bilgileri geliyor. CHP’nin siyaset yüzleri Torbalı’nın en deneyimli ekibi sonuçta burunları sağlam koku alır. Dengelerin ne yana doğru değiştiğini çok iyi analiz ederler. Peki ;dengelerin değişmesi ne gibi sonuçlar doğuruyor..Onu da Torbalı siyasetinde deprem etkisi yaratacak bomba bir kulis bilgisiyle açıklayalım.

UYGUR ADAY OLMAYACAK MI?

CHP’de yapılacak kongrede Uygur’un ilçe başkanlığına aday olmayacağı yerine başka bir ismi hazırladığı en bomba kulis bilgisi..Sonuçta Uygur kurt siyasetçi, attığı her adımı ölçüp biçerek atıyor..CHP’de yapılacak kongrede Övünç Demir’in yüzde 50’nin üstüne çıkacak sayıya ulaştığı ve kongrede başkanlığı kazanacağı zaten bir çok ortamda uzun süredir konuşuluyordu..O yüzden Uygur’un kaybedeceğini anladığı için kendisini geri çekip yerine başka bir aday göstereceği yüksek perdeden konuşulmaya başladı bile...Adayın ismi de bize geldi ama şu anda yazmayı gerekli görmüyorum..Yine kulislerden taşan bilgilere göre Uygur kongrede 2019 belediye başkan aday adaylığını açıklayıp bu manevrasını anlatmaya çalışacak..Uzun süredir siyasi kulislerde Uygur’un ismine genel merkezin sıcak bakmadığı o yüzden 2019 için şansının olmadığı zaten konuşuluyordu.. O yüzden kongrede yapılacak bu manevranın CHP tabanında karşılığının olmayacağı da şimdiden dillendirilmeye başlandı bile.

EKMEKTE GEÇİCİ BARIŞ ANTLAŞMASI

AKP cephesinde özellikle belediye tarafı ekmek savaşından çıktı. Neticede ekmek 1 lira fiyata geriledi. Bana ulaşan kulis bilgileri fırıncıların yaptığı o meşhur toplantıda tam da birlik sağlanamadığı yönünde. Hatta bazı fırıncılar zoraki bu karara uymuş. Yine bana ulaşan bilgiler ; geri alınan bu zammın uzun vadeli olmayacağı yönünde. Ramazan hassasiyeti dikkate alınarak bir geri adım atıldığı, çok büyük ihtimal ramazan bayramından bir iki hafta sonra ekmeğin yine 1.25 lira fiyattan satılmaya devam edileceği kuvvetle muhtemel.

GÖRMEZ YALNIZLAŞTI MI?

AKP cephesinde Başkan Görmez’in iyice yalnızlaştığı izlenimini edindim. Mesela kulislerde uzun süredir Albaş ile aralarının gergin olduğu iddiası epeyce konuşuldu. Hala da konuşuluyor. Her ne kadar düzeldi artık araları iyi gibi bir takım söylemler ortalığa saçılsa da, Görmez ve Olgun’un aralarının da mesafeli ve soğuk olduğu yönünde söylemlerde yine kulislerin konuşulan konularından.. Bu mesafe yaklaşan Ticaret Odası seçimlerini de etkileyecektir. Gerçi bu başka yazı konusu ama kısaca biraz kulis yazmakta fayda var. Siyasi kulislerde uzun süredir Ticaret Odası başkanlığı için Görmez ekibinin Yavuz Görmez’i saha kenarında ısınma turuna aldığı konuşuluyordu. Gerçekleşir bir iddiamı ya da sadece kulislerde kaynayan bir söylem mi yakın zamanda göreceğiz.

O CEPHEDEN TTO’YA ADAY MI GELİYOR?

Konu ticaret odasından açılmışken bundan 3 ay önce yazdığım Ticaret Odası yazısında bir aday önermiştim naçizane.. Halit Dalgıç’ın genç, vizyoner yüz olarak Ticaret Odası yönetimine çok yakışacağını yazmıştım. Bu arada geçirdiği kazadan sonra toparlandı. Kendisine tekrar geçmiş olsun diyorum. İşte o cephede bir hareketlenme olduğu kulis bilgisi olarak geldi bana.. Dikkat ederseniz o cephede bir hareketlenme var dedim ve isim yazmadım. Onu da olgunlaştığı zaman yazalım istiyorum. Biraz merak etmek iyidir.. Şimdi yazmak için bence çok erken..Bazı detayları da daha sonra yazacağımız siyaset kulisi yazısına saklayalım.

Yazarın Diğer Yazıları