29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

29 Temmuz 2017, Cumartesi 10:51

Ertan Çelik

ORTAYA KARIŞIK PORTAKALLI ÖRDEK

Başlık iyi oldu. Bugün biraz değişik konulardan bahsedelim. Önce iktidar partisinden. Salı günü yapılan AKP grup toplantısında partili CB herkese aba altından sopa gösterdi. 1044 gün sonra AKP grubuna başkanlık eden partili CB' ye mecliste resmi tören düzenlenmedi. Uzun lafın kısası,Genel Başkan sıfatıyla CB teşkilatlarında mental bir yorgunluğun olduğunu, önümüzdeki kongreler sürecinde örgütlerinin, pardon teşkilatlarının ( il, ilçe, belde) yenileneceğini ifade etti. Belediye başkanlarınada ayarlarını bilmeleri noktasında uyardı. Son olarak Ordu Belediye Başkanının Emniyet Müdürüyle kavgası bardağı taşıran olay olduğu belli.

Torbalı AKP' sine gelince geçtiğimiz günlerde delege seçimlerini yaptı. Kongrede oy kullanacakları tespit ettiler. Ancak uzaktan da olsa takip edebildiğim kadarıyla çok sönük geçti. Hem genelde hem de yerelde iktidarda olan AKP''nin delege seçimleri bu kadar sönük geçmemeliydi. Genel Başkanları partili CB' nin dediği gibi demek ki mental açıdan yorgun olan ilçelerden birisi de Torbalı. Değişime hazır olun. Kanımca mevcut ilçe başkanı kongrede aday olamayacak. Onada herkese yapıldığı gibi verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür edilecek. Hayırlı olsun.

Diğer konu hastane ; Allah Rızası için bir kişi ama bir kişi açılış tarihi, gecikme sebebini açıklasın. Bu kişi kimse, yeni Sağlık Bakanı mı? İl sağlık müdürü mü? AKP İl Başkanı mı? İlçe Başkanı mı? Bölgemizin milletvekili mi?Yoksa Belediye başkanı m? Birisi açıklasın artık. El insaf. Bu kadar sallanır mı bu iş?

HASAN KUDAYYILMAZ'a ; ( Akın oğlu) bilmeyenler için Torbalı'da iki tane H.Kudayyılmaz var. Akın oğlu Hasan'da, Savaş oğlu Hasan' da 1972 doğumlu. Savaş oğlu Hasan 14 Şubat, Akın oğlu Hasan 28 Kasım. Yani Savaş oğlu, Akın oğlundan 9 ay büyük. Bu arada Savaş ağabeyimizi Rahmetle anıyorum. Akın ağabeyimizede Allah sağlıklı uzun ömür diliyorum. İkisinide çok severim. İkisinin de benim gönlümde değerleri ne derlerse ne yazarlarsa hiç değişmedi, değişmez. Ancak; Küçük Hasan'a karşı her zaman net ve açık olmuşumdur. Diğerinede aynı.

Ama yazısında iki şey beni üzdü. İlki son dakikada geçen 497 üye ile ilgili başka başka partilerden geldiğini iddia ediyormuşum yazıda. İyi oku onların partiye üye olmalarından dolayı rahatsızlığım falan yok. Usülsüz kayıtlardan. Diğeri sen bana nasıl adını ağzına almaya korkuyormusun dediğin, mevcut ilçe başkanı gibi, sende çocuk diye hitap etmeye çalıştığın insandan korkuyorsun herhalde.

Hasan unutma ki bu parti 1999 yerel seçimlerde sen daha henüz 27 yaşında küçük bir partiliyken, Belediye Meclis Üyeliği adaylığını layık gördü. Ne yazık ki çok az bir farkla seçimi kaybettik. Sende çok küçük ve genç yaşta bu havayı koklamaya başladın. O yüzden önerim; Emeğe saygı.

Son: Hasan' cığım sana ithafen kaleme aldığım ve alacağım başka yazı olmayacak.

Sen ne istiyorsan, ne yazarsan yaz!

KALIN SAĞLICAKLA.