28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

8 Mayıs 2017, Pazartesi 16:27

KORDONDA KAFA ÇEKEN KUŞÇUBURUN'U BİLİR Mİ?

Torbalı’nın birçok noktasından hizmet kaynaklı sıkıntılar şikayetler yükseliyor. Hizmet şikayeti ister Torbalı Belediyesine dönük olsun, isterse İzmir Büyükşehir Belediyesine dönük olsun bizim için fark etmiyor. Bunu yazmaktan asla çekinmeyiz..Hizmet konusunda özellikle Torbalı’nın merkeze uzak mahallelerinden yoğun şikayetler alıyoruz. Bunların bir kısmını zaman zaman köşeme alıyorum ,bugünde öyle yapacağız.

KUŞÇUBURUN HER ZAMAN ÜVEY EVLAT!

Kuşçuburun’unda sadece seçimden seçime kapılarının çalınmasından artık patlama noktasına gelmiş ahali..En büyük dert kanalizasyon sorunu!. Şimdi bir düşünün. İzmir gibi yüzü Avrupa’ya dönük bir metropolde Kuşçuburun gibi en temel insani hizmeti alamayan mahalleler var? Bu utanç hepimizin utancı.! Ayıptır yazıktır yahu! Hiç mi vicdan yok sizde! Kuşçuburun’un foseptik çukurlarını, taşan lağım sularını Hindistan ile ilgili Yemen ile ilgili belgesellerde görüyor dünya! İzmir Büyükşehir Belediyesi şöyle Avrupa’dan ödül aldı, böyle kredi notunu yükseltti diye caka satanlar dönsün Kuşçuburun’a baksın!.

KORDONDA RAKI TOKUŞTURMAK İLE OLMUYOR BU İŞLER!

Aynı durum Subaşı’nda daha da içler açısı. Evlerin duvar diplerinden lağım suları akıyor gidiyor. Kentsel dönüşüm olacak nasıl olsa yıkılacak tarzı uçurulan balonlardan buraya bir şey düşmemiş ama insanlar unutulmuş. Kuşçuburun ,Subaşı vb kanalizasyonu olmayan yerleşim yerleri bu coğrafyada değil sanki? Öylece kaderlerine terk edilmişler.! Zaman zaman abartarak İzmirli olmayı üstün bir vasıf görenlere, burada çekirdeğe çiğdem derler edebiyatıyla bol bol İzmir hamaseti yapıp, yahu biz İzmirliyiz başkayız işte kafası yaşayanlara Kuşçuburun’un Subaşı’nın ortalığa akan lağımlarını görmelerini tavsiye ederim. Bu işler sadece kordonda rakı tokuşturmak ile olmuyor hani!. Arada işçi sınıfının, garibanın, emekçinin yaşadığı yerleri gezinde İzmir’in sadece Kordonda, Karşıyaka sahilinde kafa çekmekten ibaret olmadığını anlayın.

İZBAN VAR AMA YOL YOK!

Kuşçuburun’dan gelen bir diğer şikayette İzban istasyonuna ulaşım sorunu. Bu konuda Torbalı yerel basınında daha önce sayısız haber yapıldı. Gazeteci arkadaşlarda haklı hani. Yaz yaz ne ilgilenen var, ne de sorunu gideren, onlarda beziyor doğal olarak.. İzban istasyonuna ulaşan doğru dürüst bir yol olmadığı, mevcut yolun bakımsız ,iğreti bir yol olduğu, özellikle gece saatlerinde kuş uçmaz kervan geçmez , karanlık bir hale geldiği yönünde yoğun şikayetler alıyoruz..Adama İzban hizmetini götürdünüz bir sevap işlediniz, yolunu da yapın sevabı tam işleyin değil mi ama? Yol yok ,iz yok alın size İzban İstasyonu!..Bakın şunu açık ve net yazayım ; Kuşçuburun gibi, Subaşı gibi, Çaybaşı gibi, Yazıbaşı gibi yerleşim yerleri modern yaşam koşulları ile yaşama kavuşmadan bu ilçe asla bir metropol ilçesi olamaz..Vergi şampiyonu bir ilçenin lağım suları hala sokaktan akıyorsa bunu okuyanlar, öğrenenler ne şekilde ve nasıl bu ahval ve şeraite gülüyorlardır gerisini siz düşünün artık!

Yazarın Diğer Yazıları