28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

22 Nisan 2017, Cumartesi 15:38

İPLER KOPTU MU?

 Referandum mesaisini yeni bitiren Torbalı siyaseti yorgunluk atıyor.. Referandum öncesi bütün siyasi partiler otomatik pilota bağlanmış vaziyette rutin işlerini yürütüyordu. Propaganda dönemi ile beraber sokaklar hareketlendi. Doğal olarak siyaset kulislerinde de bol bol malzeme birikti. Bugün Torbalı’nın AKP koridorlarından siyaset kulisleri yazacağım. Daha önce duyurduğum hayır analizi yazım ise pazartesi yayınlanacak. Ardından CHP kulislerini de şöyle bir arşınlayacağız..

SADIK İLERİ TOPLANTISINDAKİ GERGİNLİK

AKP’de Atilla Kaya ve Görmez ekipleri arasındaki çekişme referandum süreci ile birlikte geçici bir sulh ilan edilerek sütre gerisine atılmıştı. Ama özellikle referandum öncesi en son yapılan Sadık İleri toplantısı ile ilgili iddialar uzun süredir Torbalı’da konuşulmaya devam ediyor. Başkan Görmez’in kırgınlık sonucunda Toplantıyı erken terk etmesi, toplantı da Görmez ve Kaya ekipleri arasında yaşandığı iddia edilen sert gerginlik ve bu konuda ortaya atılan iddialar Torbalı’da kime sorsanız size farklı versiyonda anlatılacak kıvama gelmiş durumda..Siyasi kulislerde bu toplantıda yaşanan gerginliğin iki ekip arasındaki çekişmenin bir dışavurumu olduğu yönünde fikir birliği var.

YİĞİDİ ÖLDÜR HAKKINI VER

Şimdi bir konuda yiğidi öldürelim ama hakkını verelim. Başkan Görmez’i yapılan hizmetler, belediye yönetimi gibi çeşitli konularda bizde eleştiriyoruz. Ama bir gerçeği teslim edelim. Görmez Kaya ekibinin daha önceki seçimlerde yüklenip de açamadığı belediye kapısını ilk girdiği seçimde tek omuz darbesiyle açtı. Öyle üç beş seçim aday olup yenilip tekrar tekrar o kapıyı zorlamadı. Ve AKP’nin Torbalı’da yılardır özlediği AKP bayrağını belediyenin tepesine asma hayalini ete kemiğe büründüren isim oldu. Denilebilir ki ; o zaman siyasi konjektür yardım etti ve CHP oyları bölündü sonuçta İbrahim Öz faktörü nedeniyle enerjisi kırılan sol sayesinde seçimi Görmez aldı. Bu analiz elbette ki doğru. Ama bir alman atasözü der ki ‘’ Dünya karşılaştığın fırtınalarla değil gemiyi limana getirip getiremediğine bakar ‘’.. Yani vesselam Görmez bu gemiyi limana getirdi ve belediyeyi AK renklerin arasına kattı. Ortada bir başarı varsa gemi kaptanının hiç mi payı yok canım.? Bu analizi şunu için yaptım ..Torbalı siyasetinde AKP ile ilgili bir denklem ve denge kuruyorsanız Görmez ismini ikinci plana koyma lüksünüz şu anda yok. Bana gelen bilgiler Görmez cephesinde özellikle olaylı Sadık İleri toplantısından sonra büyük bir kırgınlığın olduğu yönünde..Bakalım ilerleyen süreçler nelere gebe bunu da zamanla göreceğiz..

OLGUN’DAN MANİDAR PAYLAŞIM!

Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun her ne kadar siyasi yakıştırmalara ve ileriye dönük kendisi için biçilen siyasi rollere soğuk bakıp yorum yapmayı sevmese de, istemediğin ot burnunun dibinde biter misali siyaset ateşinin tam da göbeğine düşüyor. Yukarıdaki resim referandum sonrası Olgun tarafından Facebook sayfasında paylaşıldı. Siyasi kulisleri hareketli Torbalı Ovasında hemen Olgun MHP’ye göz mü kırpıyor şeklinde değerlendirmeler yapılmaya başladı bile.. Sonuçta Olgun bu tip toplara girmese de ileriye dönük kendisine siyasi gelecek biçilen isimlerden..Hatta bir çok ortamda 2019 yılında belediye başkan adayı olabilir diye yorum yapılan bir isim.. AKP Ve MHP’nin referandumda kurduğu evet kardeşliği ileriki dönemde sürerse MHP’den böyle bir adaylık neden olmasın diye bir soru ister istemez akla geliyor ki, bana bu resim sonucunda bir çok kişi bu tip yorumlar yaptı. Sayın Olgun ileri ki dönemde canlı yayın konuğum olursa bu soruları kendisine canlı canlı sorarız diye düşünüyorum..

Yazarın Diğer Yazıları