19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

27 Mart 2017, Pazartesi 11:28

HUZUREVİ TARTIŞMASI VE UNUTULAN GERÇEKLER

Torbalı huzurevinin kurdelesi geçen gün Aile Bakanı tarafından kesildi. Kurdelesi kesildi diyorum çünkü zaten Huzurevi bir süredir faaliyet halindeydi. Ama böyle oy sandıkları öncesi bitmiş tesislerin bile açılışı yapıldığı için, şaşırdık mı, elbet şaşırmadık. Vatana millete hayırlı olsun. Bu açılıştan sonra halef selef Belediye Başkanları arasında huzurevi mirası üstünden bir tartışmanın da fitili ateşleniverdi. Bu konuya ayrıca döneceğiz.. Önce şöyle tarihe bir yolculuk yapalım, bu huzurevinin temelinde katkısı olan gizli kahramanları bir yazalım.

GÜÇSÜZLER DERNEĞİNDEN ÇIKAN KIVILCIM

Konunun tarihsel gelişimini öğrenmek için huzurevi konusunun en temel mücadelesini veren beş kişiden birisi olan Cemali Ay ile konuyu enine boyuna konuştuk. 80 yaşına merdiven dayamış olan Cemali amca sağ olsun bizi kırmadı ve tüm gerçekleri bize anlattı. Cemali Ay, Mustafa Park, Fahri Alparslan, Sezai Çetinel ve Asuman Altunay Güçsüzler Yaptırma ve Yaşatma Derneği adıyla bir dernek kuruyorlar.. Ve bu derneğe eski Belediye Başkanı Hasan Karatoklu huzurevi yapımı için bir arsa bağışlıyor. Karatoklu’nun ardından başkanlığa gelen İsmail Uygur Huzurevi’nin yapımını Torbalı Belediyesi adına üstleniyor. Ve 2006 yılında inşaat başlıyor. İnşaatın kabasının hemen hemen tamamı 2014 yılı başına kadar bitiriliyor. Zaten kısa süre sonra seçim oluyor ve yönetime Görmez ekibi geliyor.. Görmez yönetimi huzurevinin şu anda bahçe olarak kullanılan kısmı için ilave arsa kamulaştırması yapıyor..

GÖZDEN KAÇAN BÜYÜK FEDAKARLIK

Yalnız tam bu aşamada büyük bir fedakarlık hikayesi devreye giriyor. Huzurevi Görmez yönetimi tarafından Aile Bakanlığına devredilince binanın iç işleri için faaliyet başlıyor. Ve tam bu aşamada yukarıda adı geçen beş yürekli insan 500 milyarlık destek yapıyorlar. Derneğin hesabında olan 500 milyarı kuruşu kuruşuna huzurevi yapımı için harcıyorlar. Banka hesabı için dernek adına imza yetkisi olan Cemali Ay, Mustafa Park ve şimdiki dernek Başkanı Gürcan Gök o paraya kutsal bir emanetmişçesine gözleri gibi bakıyorlar ve kuruşu kuruşuna huzurevi için harcıyorlar.Yola çıktıkları iki arkadaşları hakkın rahmetine kavuşan bu beş yürekli insan Torbalı’da bulunan bu huzurevinin gerçek kahramanlarıdır. Bu gerçeğin altını kalın çizgilerle çizelim.

ASIL SORU :NEDEN AİLE BAKANLIĞINA DEVREDİLDİ?

Siyasetçiler kendi arasında sen yaptın ben yaptım tartışması yaparken asıl büyük sorunu kimse konuşmuyor. Bu huzurevi Torbalı’nın hizmetinde olmak ve Torbalı’daki yaşlılara hizmet vermek için kuruldu. Şu anda öyle mi? Şimdiki Belediye yönetimi Huzurevini Aile Bakanlığına devredince artık orası ‘’Torbalı’nın huzurevi değil’’ Torbalı’da olan huzurevi’’durumuna düşmüştür. Diyeceksiniz ki ne fark var? Eğer bu huzurevi belediye bünyesinde olsaydı bu huzurevinden öncelikli olarak Torbalı’nın yaşlıları faydalanacaktı. Şimdi insanlar sıraya girecek. Urla’daki bir yaşlıyla Torbalı’daki bir yaşlının bu huzurevinden faydalanmak için ne farkları kalacak söyler misiniz?. Bu iş için yola çıkan insanlar böyle olsun diye mi yola çıktılar?

TEŞEKKÜR ETMEYİ UNUTTUĞUNUZ BİR KİŞİ DAHA VAR

Siyasetçiler ben yaptım egosuyla olaya yaklaşıyorlar ama şu detayı da unutuyorlar. Eski Belediye Başkanı Sayın Hasan Karatoklu’nun da bu işte çok emeği var. İlk arsayı bağışlayan ve huzurevi kurmak için yola çıkan bu beş yürekli insana sahip çıkan kişi de sayın Karatoklu..Bu konuda onunda en azından kuru bir teşekkürü hak ettiğini düşünüyorum. Ama görülüyor ki ; siyasetçiler için vefa sadece bir semt adından ibaret.!

Yazarın Diğer Yazıları