19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

1 Şubat 2017, Çarşamba 12:21

HAYIR'LI FOTOĞRAFA HAYIRSIZ GÖZLE BAKILMAZ

 Aslında bu konuyu yazmayı düşünmüyordum.

Fakat olay Torbalı basınında kaleme alındığı için bizim de birkaç kelam etmemiz şart oldu.

Malum pazartesi günü Övünç Demir Facebook sayfasından İlçe Başkanı İsmail Uygur ile son yapılan kongre bitiminde basına verdikleri karelerden bir resim paylaştı. Cumhuriyet için hayır temalı resim günün birlik günü olduğunu vurguluyor. Resmi gördüğünüz gibi yazımın başına koydum.

Öncelikle neden bu konuda yazmayacaktım onu belirteyim.

Çünkü bu birlik pozu öyle altında çok şey aranacak, öküzün altında buzağı arar gibi acaba ne bulurum mantığıyla eşelenerek bir şeyler çıkacak bir resim değil.

Bu resim gayet net olarak eşyanın tabiatına uygun resim.

Neden öyle diye sorarsanız.

Konunun birçok cevabı var.

Birincisi; Övünç Demir ne son kongre bitiminden sonra ne de son yapılan belediye başkanlığı seçimi döneminde küskünlerden olup, ne başka partiye göz kırptı, ne de partisi için birçok zeminde aktif mücadele etmekten geri durdu. Her durumda parti birliğinde içinde mücadele etti O resim bu birlik mücadelesinin bir göstergesi sadece. Bu zamana kadar bunu göremeyenler bunu bu resimle gördülerse eğer, sonuçta bu da onlar için hayırlı bir gelişme.

Hayırlara vesile olur inşallah.!

İkincisi; Cumhuriyet halk partisi kültürü bir dava kültürüdür. Söz konusu olan cumhuriyet, memleket ve Mustafa Kemal devrimleri olunca yürekten davaya bağlı her nefer kenetlenip mücadeleye dahil olur. Hiç kimse diğerini onların derdi hiçbir zaman vatan olmadı, dertleri makam oldu diye suçlamaz. En azından o kültürü özümsemiş hiç kimseden böyle bir dışlama gelmez. Gelmemelidir.

Üçüncüsü ; CHP bir sosyal demokrat partidir.

Bu ne demek.?

Bu sosyal demokrat, sol kökenli partilerde değişik fikirler, görüşler rekabet içinde Mücadele ederler. Bu mücadele açık ve net halk karşısında, kongrelerde yapılır demek. Yani ,kapalı kapılar ardında, o senin adamın, bu benim adamım, yok efendim şunun altını boşaltalım, kolunu kanadını kıralım tarzı ayak oyunları yapıp, ondan sonra da dudaklara sahte tebessümler koyarak , yan yana fotoğraflar çektirip sahte birlik beraberlik pozları vererek yapılmaz sosyal demokrat partilerde bu işler. O işlerin erbapları var diğer siyasi yapılarda yeterince.Ne kadar birlik ve beraberlik içinde oldukları da herkesin malumu. Bu tip siyasete Torbalı’da ekmek olmayacağını da ileride herkes yaşayarak görecek nasıl olsa.

Sonuçta Allah’ın günü çok, yaşayıp göreceğiz.

Bu konu ile ilgili merak ettiğim başka bir husus daha var. Mesela AKP Torbalı’da belediyeyi aldığı dönemden bu yana sürekli olarak Adnan Yaşar Görmez ve Atilla Kaya ekiplerinden bahsedilir ve iki ekip arasında rekabetten söz edilir. Hatta Belediye de zaman zaman olan tasfiyelerin bu iki grubun karşı karşıya gelmesinin bir sonucu olduğu yüksek perdeden dillendirilerek iddia edilir. Şimdi, bu referandum sürecinde o iki ekibin aktörleri yan yana gelip birlik pozu verdiğinde bunun adı dayanışma oluyor da, İsmail Uygur ile Övünç Demir’in birlik pozu dayanışma ve birlik olmuyor mu.?

Bir tarafı endaze ile bir tarafı metre ile mi ölçüyorsunuz?

Anlayabilene aşk olsun.!

Bu resmin bu kadar büyütülmesi, CHP’nin Torbalı’da şu anda iktidar olmasa bile muktedir olduğunu gösterir. Uykuları kaçanların uykularını kaçıran da muktedirin 2019’da iktidar da olmasıdır. Görünen o ki ;siz daha çok uykusuz gece geçireceksiniz.

Hayırlara vesile olsun inşallah.!

Yazarın Diğer Yazıları