29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

1 Mayıs 2017, Pazartesi 17:09

Ali İmren

HAYDİ 1 MAYIS'A ALANLARA

Baharın müjdecisi 1 mayıs hoş geldin. İşçinin emekçinin bayramı hoş geldin. Mücadele bitmedi 1 mayısla devam ediyor. 1 mayıs umudu tazeliyor. Umut alanlarda yeşeriyor. Umut alanlara çağırıyor.

“ Gel ki geceler çatlasın, Gel ki şafaklar tutuşsun bizim olsun alın terimiz , emeğimiz hey!!! “ Haydi 1 mayısa!!! Haydi meydanlara!!!

Fadime ana gazeteci oğlu Metin Göktepe' yi kaybettikten sonra söylediği bir sözü hatırlatmak istiyorum. “ Evde oturmak çözüm değil. Ben eylemlere gitmeseydim, bağırmasaydım, sokağa çıkmasaydım ne olurdu? Ağlardım. Ağla ağla biter mi bela ? Mücadele edecek, bağıracaksın. Hem de kararlı olacaksın. Kadınların görevi çok.

Bana ne demekle olmaz.” Fadime ana bence çok haklı. Kararlı bir şekilde mücadele etmek gerek. Zaten “bıçak kemikte. “ Bana ne demekle olmaz. “ Yağmur sele dönen de Derelerden taşta gel Biz kavgaya giren de sevdalara düşte gel gel gülüm gel “ Yalana, Dolana, Talana...

Hırsızlığa ,taşerona, ihraçlara, kayyumlara, ohale İnat meydanlara!!!! Özgürlük adalet barış emek için. Haydi 1 mayısa alanlara...