29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

6 Temmuz 2017, Perşembe 16:44

Ali İmren

GELİN DOSTLAR BİR OLALIM

“Filler heybetli, cüsseli hortumlu varlıklar. Filler azınlık. Karıncalar zayıf minik varlıklar. Karıncalar çoğunluk. Bir gün karıncalar filleri yenecek. Bir araya gelen toplumlar varlıklarını devam ettirirler. Bir araya gelmek şart. Bir arada olmak korku imparatorluğunu yıkar. Elbet bir gün bir araya gelen karıncalar filleri yenecektir.” Bu sözler sevgili Yüksel Meriç ağabeyime ait. 2 temmuz akşamı 93 Sivas anma etkinliği düzenlendi. Etkinlik Torbalı Aşık Mahsuni Cem evinde yapıldı. Katılım yüksekti. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan etkinlik başkanın konuşması ile devam etti. Başkan “Bir daha Madımaklar yaşanmasın” mesajını verdi.

Ardından Yüksel ağabeyin “karıncalar filleri yenecek” sözleri büyük alkış topladı. Etkinlik yirmi dakikalık belgeselle devam etti. Ardından sanatçılar hünerlerini sergilediler. 2 aydır emek veren hazırlıkları sürdüren koro üyeleri ve grup diren etkinliğin finalini yaptılar. Ben böyle etkinlikleri önemsiyorum. Alevi olmasam da onların bu topraklarda onların yaşadıkları zulmü görüyorum.

Madem ki ben insanım. Ezilen hor görülen asimile edilmeye çalışılan her halkın özgürce yaşama hakkını önemsiyorum.

Ben insanım. Ben bu dünyaya insan olmaya geldim. Oysa “Her kavgada ölen benim. Bayrak tutan, çarpışan.. Özlem benim, Kavga benim, Aşk benim... ” Kürt olmuşum Türk olmuşum fark etmez ki. Sonuçta aynı ezilen üzümün şarabıyız. Ezmesinler bizi. Gelin dostlar bir olalım. Ama bir gün elbet gelecek karıncalar filleri yenecek!!! Sen o zaman gör beni...