19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

28 Mart 2017, Salı 16:57

EZBERLERİ BOZAN '' HAYIR '' BİRLİKTELİĞİ

Bundan iki hafta önce bu köşede bir yazı yazmış ‘’ Hayır için ortak ses çok mu zor ?’’ diye sormuştum..O yazıda Torbalı’da geniş bir çatı altında ortak bir hayır birlikteliğinden bahsetmiş ve CHP’den, Demokrat Parti’ye, Saadet’e ve MHP’nin Akşener yanlılarına kadar geniş bir kesimin dağınık çalıştığından bahsetmiştim. Görünüyor ki: aklın yolu bir. Cumartesi günü hayır platformu çatısı altında referandum çalışması yapacak bir platform kuruldu.Platform ADD Torbalı şubesi, ÇYDD Torbalı şubesi , CHP’den Övünç Demir, MHP’den Yurdadoğ Mutlu, Demokrat Parti , Saadet Partisi, Vatan Partisi ve Demokratik Sol Parti’den oluşuyor. Platformun referanduma kadar nasıl bir çalışma yapacağını takip edeceğiz. Ama bu platformun referandum öncesi hayır cephesinde büyük bir enerji oluşturacağını düşünüyorum. Geçen haftaki ‘’ Torbalı’da Hayır’ın anlamsız sessizliği’’ diye yazı yazmış ve bu enerji düşüklüğünü sorgulamıştım. Yazıya Torbalı’dan bir çok destek geldi. Yazı okunma rekoru kırdı. Ama bir kesim benim insafsız bir değerlendirme yaptığımı düşünüp tepki gösterdi. Bu kurulan ortak platform Hayır’ın bu anlamsız sessizliğini bitirecek çalışmalara imza atar diye düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz.

GÖZLER BİR İSMİ ARADI AMA.!

Bu platformda CHP’nin kurumsal kimliğiyle olması bu platforma çok şey katardı. Bana gelen bilgiler platformun kuruluş aşamasında Sayın Uygur aranmış..Ve ulaşılamamış..Bu konuda herhangi bir olumlu geri dönüşte olmamış.. Böyle bir birlikteliğin kurulmasına aslında CHP ilçe örgütü öncülük etmeliydi .. Hadi kuruluşunda bulunulmadı, en azından bu platformun içinde olunmalıydı. Bence çok yazık olmuş.! Gerçi platform bu haliyle bile Torbalı’nın hayır cephesine yüksek bir ivme kazandıracak güçte görünüyor. Ne diyelim? Hayır’lara vesile olsun inşallah!

HAYIR DİYENE TERÖRİST DİYEN BU ÜLKEYİ SEVMEYENDİR!

Özellikle sosyal medya üzerinden bazı fanatik tipler hayır oyu vereceklere karşı bir itibarsızlaştırma çabası içinde. Efendim neymiş! Terör örgütleri ve uzantıları hayır diyormuş o yüzden hayır diyende teröristmiş.!. Üstelik bunu yazanlar kendi mahallesinde yüz yüze baktığı, yarın cenazede, düğünde selam vereceği insanlara yazıyor çiziyor bunları . Bu kişilerin nereden, nasıl gaz aldıklarını bilmiyoruz elbet..Ama şunu biliyoruz. Yanlış yoldalar.. Bu yaptıkları ileride vicdanlarına ağır bir yük olacak ve utanacaklar!

IŞID TERÖRİST DİYE MÜSLÜMANLIĞI MI BIRAKACAĞIZ?

Bu hayır diyen teröristtir diyenlere konuyu şöyle bir örnek ile anlatayım. Işıd denilen bir terör örgütü var.Bunlar asıyor, kesiyor, yakıyor, öldürüyor. Bunlar güya sözde Müslüman, hatta liderleri kendini halife bile ilan etti. Şimdi bu kafa kesen, insanlık düşmanları namaz kılıyor, oruç tutuyor, cumaya gidiyor diye biz namaz kılmaktan, oruç tutmaktan, cumaya gitmekten geri mi duracağız?. Ya da onlar da kendini Müslüman görüyor diye biz müslümanlığı mı bırakacağız? Soruyu bir de şöyle sorayım: Işıd’ı örnek göstererek kim bize de terörist diyebilir?. Bizi bu insanlık düşmanlarıyla yan yana koyabilir?. Eğer bunu doğru görmüyorsanız, hayır diyenleri de terör örgütleriyle yan yana koyamazsınız? Bunu yapan bu ülkeyi ve bu ülkenin insanını sevmeyen, bu ülkenin barışını kardeşliğini dinamitleyen birisidir.

EVET DİYENE KOYUN DİYEN ELİTİST KAFA.!

Aynı şekilde hayır cephesine de şunu hatırlatmak isterim. Evet diyenlere yönelik koyun, yok şuranın kılı, yok buranın kılı tarzı yakıştırma ve benzetmeleri yapanlar, çok bilmiş, elitist kafa yapılarıyla yıllardır bu ülkeye verdikleri zararı vermeye devam ediyorlar. Hayır diyor olmanız sizi üstün bir varlık yapmaz. Bırakın bu ukala tavırları..!! Dışarı çıkın evet diyenlerle oturun,çay için, fikrinizi söyleyin.. Bunları da yapamıyorsanız, en azından susun!

Yazarın Diğer Yazıları